RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ementorsjefens syn på markedet og konkurransen

Sist oppdatert:
Sjef for Ementor i Norge, Steinar Sønsteby, mener bedringen i det norske IT-markedet fortsatte i juni, til tross for at april og mai var tunge. Her er hans kommentarer om utviklingen i det norske IT-markedet og om kampen med Telecomputing
iMarkedet har skrevet om at Norges største e-handelsbutikk Komplett merket et tungt marked i april og mai. Til digi.no sa imidlertid datakjempene Oracle, Accenture og Microsoft at markedet løftet seg igjen i mai.

Nå bekrefter den norske Ementor-sjefen Steinar Sønsteby Kompletts og Eric Sandtrøs syn på markedet i begynnelsen av andre kvartal.

- April og mai var to trege måneder, mens juni var sterk, sier Sønsteby til iMarkedet.

- Ikke brått og brutalt

Sønsteby sier videre til iMarkedet at han mener at markedsbedringen for IT-Norge ikke har kommet brått og brutalt, men har vist en gradvis bedring det siste året.

- Vi var fornøyd med omsetningen vår i fjerde kvartal og første kvartal i Norge, sier Sønsteby.

Han sier videre at en skvetten norsk IT-bransje ble bekymret da etterspørselen stoppet litt opp i begynnelsen av andre kvartal.

- Vi tror fortsatt på den positive trenden fra tidligere og juni peker i den retningen, sier Sønsteby til iMarkedet.

Sterkt innen outsourcing

Det er særlig innen outsourcing Ementor Norge har gjort det godt den siste tiden. Sønsteby sier til iMarkedet at kontraktsbasen i Norge innen outsourcing nå har vokst med 44 prosent.

- Vi har hatt god vekst på outsoucing i Norge, sier Ementor Norge-sjefen.

Og han fortsetter:

- Vi har fått momentum i Norge på outsourcing. Dette er også grunnen til at Telecomputing sliter i Norge slik de gjør, uttaler Sønsteby til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere