RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emerson med bedring i Eltek-segment

Sist oppdatert:
Den store amerikanske elektronikkonsernet Emerson innfridde ikke på bunnlinjen sist kvartal, men innen området for strømtilførselsprodukster var det bedring. Her konkurrer Emerson med Eltek
Justert for en ekstraordinær gevinst fra salg av virksomhet, viste videreførste virksomhet et overskudd på 278 millioner dollar, eller 66 cent pr. aksje. Ifølge estimater innhentet av First Cal lå konsensus på 74 cent for regnskapsmessig tredje kvartal Selskapet har avvikende regnskapsår, og rtedje kvartal ble avsluttet 30. juni.

Omsetningen endte på 3.573 millioner dollar, mot 3.550 millioner i samme periode i fjor.

Når det gjelder Emersons divisjon for eletronikk og telekomunikasjonsutstyr, som blant annet omfatter produksjon av avanserte strømtilførselsprodukter, så viste salget et fall på 7 prosent fra samme periode i fjor, tross et valutabidrag på pluss 4 prosent.

Det var salgsfall i de fleste regioner, men strømtilførselsområdet viste sekvensiell bedring i salget. Her konkurrer selskapet med blant annet norske Eltek. Inntjeningen for hele divisjonen økte med 33 prosent til 40 millioner dollar, som følge rasjonaliseringer og lavere kostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere