*Nettavisen* Nyheter.

Emilie er historisk

Første jente på Vålerenga fritidsordning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga Fotball startet opp en fotballfritidsordning i april 2008. Vålerenga Fritidsordning (VFO) er et alternativ til skolefritidsordninger i nærområdet for barn som synes fotball er ekstra gøy. Her får barna tilrettelagt fotballaktiviteter etter alder, nivå og interesse.

For tiden går det 38 barn på VFO. Frem til i dag har det kun vært gutter, og det har lenge vært et mål å få inn jenter.

- Det har vært noen som har tatt kontakt, men dette har vært en utfordring siden det ikke har deltatt jenter fra før. Det er derfor en milepæl for VFO når det nå skal starte opp ei jente på VFO. Hun heter Emilie, er født i 2002, og har allerede hatt en prøve-uke på VFO sammen med sin eldre bror, sier administrativ leder Tine Grødahl til vif-fotball.no.

- Til tross for at Emilie var den eneste jenta blant mange gutter, så klarte hun seg svært godt både på trening og sosialt, og er absolutt ikke noe dårligere enn gutta. I tillegg kan Emilies oppstart bidra til at flere jenter ønsker å prøve seg på VFO.

Holder til i Brakka
Fritidsordningen holder til i brakka, rett ved siden av treningsfeltet til a-laget. Barna blir hentet til Vallefeltet av Vålerenga-bilen etter at skolen er ferdig. Her skifter og spiser de før de går ut og spiller fotball – gjerne frem til de blir hentet av foreldrene.

Sportslig ansvarlig på VFO, Klaus Pettersen, har 6 års utdannelse fra Idrettshøyskolen. Administrativ leder, Tine Grødahl, er utdannet barnvernpedagog og har lang fotballerfaring. Ved siden av dette har VFO et samarbeid med Vålerenga Fotballs prosjekt ”Jobbsjansen”, hvor flere av ungdommene får arbeidserfaring som kan komme godt til nytte senere.

Mestringsfølelse
Treningene inneholder alt fra driblinger, avslutninger og pasninger til koordinasjon og spilleforståelse. I løpet av en uke er det to dager med frilek med ball, to dager med organiserte treninger og en dag med turnering. For trenerne på VFO er det viktig å legge til rette for mestringsfølelse for at treningene skal være morsomme og at barna skal ha lyst til å fortsette. Etter treningene blir det servert frukt til barna i brakka, før de blir hentet og drar hjem.

Fakta om VFO:
- Fotballfritidsordning
- Holder til på Valle.
- For gutter og jenter 1-6 klasse
- 2,3,4 eller 5 dager i uka
- Kontinuerlig opptak
- For mer informasjon, kontakt Tine E. Grødahl: tine@vif.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag