Eminem mest ettersøkt i Norge

Rapperen er den personen vi nordmenn har søkt mest etter på internett i 2003. Her finner du hele listen.

19.12.03 10:25

Rapperen Eminem er den personen nordmenn har søk mest etter på Internett i 2003.Det viser MSNs statistikk for årets søk. På andreplass kommer ikke overraskende en av skuespillerne fra Ringenes Herre, Orlando Bloom, som følges tett av popartisten Britney Spears.

De ti mest søkte personene på MSN Søk i Norge:
1. Eminem
2. Orlando Bloom (Harry Potter)
3. Britney Spears
4. Christina Aguilera
5. Gareth Gates
6. Petter Solberg
7. Jennifer Lopez
8. Emma Liden
9. Gaute Ormåsen
10. Lene Marlin

Første nordmann kommer på sjette plass, populære Petter Solberg. Rallykjøreren må seg slått av både Christina Aguilera og Gareth Gates.

I tillegg til Petter Solberg er to andre nordmenn å finne på listen. Gaute Ormåsen fra Idol og Lene Marlin.

- Søketoppen er en meget god indikasjon på populariteten både til personer, virksomheter, internett-tjenester og fenomener. Alle personene som i dag er representert på listen har vært både i nordmenns hoder og på deres lepper i løpet av 2003. Dette blir nærmest som en kåring av årets navn, der hele året teller likt. Vanligvis vil oppmerksomhet mot slutten av året slå positivt ut for en person, Det er ikke tilfelle på søk-statistikken, sier portalsjef Helge Birkelund i MSN Norge.

Orlando Bloom har blitt stjerne og drømmemann i løpet av få måneder. Rollen som Legolas Greenleaf i Ringenes Herre-filmene la grunnlaget, så kom Pirates of the Caribbean - og søkene etter 26-åringen økte dramatisk.

– Han er godt eksempel på hvordan søkemotorene raskt ser hvilke stjerner som er på vei opp. Når vi ser at søkene etter en person øker mye, er det et godt tegn på at en kjendis er i emning. Hvis søk etter en person faller raskt er det grunn til å anta at personen er vei ut av nordmenns hoder, sier Birkelund.

Hadde listen vært åpen for eventyrfigurer hadde Harry Potter fått en god andre plass, kun slått av Eminem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag