Emiren av Qatar overfører makten til kronprinsen

Doha (NTB- AFP-Reuters): Emiren av Qatar overlater makten til sin sønn, og innbyggerne i den lille golfstaten blir bedt om å sverge troskap til kronprinsen.

24.06.13 22:46

Sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani (61) overlater med det makten til kronprins sjeik Tamim bin Hamad al-Thani (33), som blir den yngste monarken i golflandene når faren abdiserer.

- Emiren har avsluttet sitt møte med kongefamilien og fremstående medlemmer av det qatarske samfunnet. Han har informert om sin avgjørelse om å overlate makten til kronprinsen, rapporterte TV-kanalen Al Jazeera, som selv holder til i Qatar.

Emirens hoff i Doha sier i en uttalelse at tirsdag skal være en offentlig høytidsdag for å feire maktoverdragelsen.

Vestlige og arabiske diplomater har sagt at den 61 år gamle emirens motiv for å overføre makten til kronprinsen kan være å sikre en ordnet overgang til en ny generasjon, noe som ikke er vanlig i golfregionen, der herskerne gjerne sitter ved makten til de dør.

Den lille staten Qatar har 1,7 millioner innbyggere og er en betydelig eksportør av olje og verdens største eksportør av naturgass. Qatar er for tiden også en viktig støttespiller for opprørerne i Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.