RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emisjon i Apptix

Sist oppdatert:
Etter det iMarkedet forstår ble det gjennomført en emisjon hos Alex Hawkinson og teknologiselskapet Apptix tirsdag ettermiddag. Les mer om emisjonen her
Ryktene i investormiljøet om en emisjon i regi av DnB og Carnegie startet tirsdag ettermiddag. Senere på kvelden fikk iMarkedet høre at det var Apptix som var ute etter å hente penger.

Apptix er identisk med den tidligere amerikanske delen av mer kjente Telecomputing. Aksjene til Apptix har gått som en kule siden nyttår, og ledelsen benyttet det gode børsklimaet til å gjennomføre en emisjon.

Gjort på 10 kroner

Etter det iMarkedet forstår ble emisjonen gjennomført til kurs 10 kroner. Dette er bare litt under sluttkursen på tirsdagen. Da ble Apptix-aksjen omsatt til 10,20 kroner, men var nede i 9,50 kroner i løpet av dagen.

Hele Apptix ble verdsatt til 450 millioner kroner i emisjonen. Dette er godt over verdsettingen ved slutten av fjoråret. Da mente investorene at hele Apptix var verdt 105 millioner kroner.

Det har lenge vært klart at Apptix har hatt behov for å gjennomføre en emisjon.

Startet kampanje

iMarkedet møtte den nye Apptix-ledelsen, med Alex Hawkinson i spissen, i november i fjor. Da startet selskapet jobben med å komme ut av skyggenes dal.

iMarkedet skrev da at ledelsen ikke hadde lykkes med profileringsjobben i investormiljøet, men i 2003 har strategien vært langt mer vellykket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere