RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emisjon og innsidesalg i Aktiv Kapital(Ny)

Sist oppdatert:
Aktiv Kapital og Olav Dalen Zahl gjør en emisjon for å bedre likviditen i aksjen. Samtidig selger styreleder Jon Norbrekken aksjer, som plukkes opp av storaksjonærene John Fredriksen og Øystein Stray Spetalen
Nytt: Kommentarer fra adm. direktør

Aktiv Kapital gjør en emisjon på 3 millioner aksjer til kurs 60 kroner, slik at totalbeløpet blir 180 millioner kroner.

Emisjonen ble plassert gjennom meglerhuset Carnegie mot ni større internasjonale institusjoner, ifølge en børsmelding.

- Det er i hovedsak USA-baserte institusjonelle investorer og noe England-basert, sier adm. direktør Olav Dalen Zahl i Aktiv Kapital til iMarkedet tirsdag.

- Emisjonsbeløpet vil sammen med den ytterligere fremmedkapitalen forventet tilført i forbindelse med den pågående refinansieringen, skape en sterk finansiell plattform for ytterligere ekspansjon og vekst i Aktiv Kapital. Styret vurderer for tiden flere interessante investeringsmuligheter, med særlig fokus på ytterligere kjøp av misligholdte porteføljer, heter det.

- Vi får en bedre spredning på eiersiden, og vi håper det vil gi bedre likviditet og interesse fra utlandet i aksjen. Det var nå muligheten bød seg, sier Dalen Zahl til iMarkedet.

Dalen Zahl opplyser videre at de fortsatt jobber med banksyndikatet, men vil ikke si noe om hvilke rammer det er snakk om.

- Vil dere når det faller på plass være fullfinasierte?

- Vi blir aldri fullfinansierte, siden vi skal fortsette med veksten, sier Dalen Zahl.

I forbindelse med denne transaksjonen har også styrets formann, Jon Norbrekken, solgt 500.000 aksjer i selskapet til en pris på 60 kroner per aksje i en etter børs transaksjon.

Aksjene ble kjøpt av selskapets største aksjonær, Geveran Holding, med 425.000 aksjer og styremedlem Øystein Stray Spetalen gjennom sitt private selskap Tycoon AS med 75.000 aksjer.

Geveran Holding er assosiert med John Fredriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere