RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emisjon plassert i nytt norsk teleselskap

Sist oppdatert:
Det nye norske teleselskapet Telio, som satser på IP-telefoni, er i markedet med en emisjon på 20 millioner kroner. Pengene skal brukes til vekst og videreutvikling av Telenor-utfordreren
Telio er i markedet med en emisjon på 20 millioner kroner. Det bekrefter storaksjonær i Telio, Aril Resen, overfor iMarkedet.

Telio-emisjonen er på 10 kroner pr. aksje. Det er 15 millioner aksjer fullt utvannet i Telio.

Det er meglerhuset DnB Markets som skal ha gjennomført oppdraget.

- Vi er i en avsluttende prosess med en emisjon på 20 millioner kroner. Den ble betydelig overtegnet, sier Resen til iMarkedet.

Skal brukes til vekst og videreutvikling

Telios hovedaksjonær opplyser til iMarkedet at pengene fra emisjonen skal brukes til vekst og videreutvikling av Telios tjeneste.

Selskapet har nemlig fått en enorm respons på sine IP-telefonitjenester.

Ifølge digi.no har Telio kapret 11.000 bredbåndskunder som nå kan ringe gratis. Det har imidlertid ikke gått smertefritt. Flere venter på å få en adapter fra Telio for å få i gang tjenesten.

Målet for Telio er å få 50.000 kunder i år. Det er ikke helt urealistisk, sett i forhold til en rapport fra Norsk Telecom som spår at 400.000 Telenor-kunder vil kutte ut fasttelefoni og gå over til bredbåndstelefoni i løpet av 2005, skriver digi.no.

Får endelig konkurranse fra Telenor

IP-telefoni gjør det mulig å bruke bredbåndslinjen til vanlig telefonitale. En spesiell telefon og en adapter gjør om talen til IP-pakker, men for brukeren er dette transparant - man ringer til og fra telefonen med vanlige telefonnummer.

I forrige uke annonserte Telenor-direktør Berit Kjøll at hun skal ta opp kampen med Telio. Telenor skal lansere et tilbud på IP-telefoni mot årsskiftet, skriver Dagens Næringsliv.

Telenor og de andre ledende teleselskapene i verden har drøyd introduksjonen av IP-telefoni i det lengste. Grunnen er at disse tjenstene vil dramatiske redusere prisene på vanlig taletelefoni fra dagens nivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere