RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emisjonsplanene til Siem klare(Ny)

Sist oppdatert:
Nå er emisjonsplanene til offshoreselskapet Siem Offshore og styreformann Kristian Siem klare i forbindelse med at de kjøper ut Halliburton av Subsea 7
Siem Offshore er nå klare med finansieringsplanene i forbindelse med kjøpet av oljeservicekonsernet Halliburtons 50 prosents eierandel i subseaselskapet Subsea 7.

Kjøpesummen er 200 millioner dollar kontant, og i den forbindelse vil Siem Offshore hente 176 millioner dollar gjennom to emisjoner. Den resterende delen av beløpet vil bli finansiert gjennom egen kasse og gjeldsopptak.

Rettet emisjon

Siem Offshore som kontrolleres av finansmannen Kristian Siem har hentet inn Deutsche Bank, Pareto Securties og Fondfinans som tilretteleggere av den rettede emisjonen. Emisjonen er rettet mot institusjonelle investorer og visse eksisterende aksjonærer. EMisjonskursen vil bli satt i en bookbuilding.

Emisjonen er betinget av emisjonsfillmakt og godkjennelse fra selskapets generalforsamling. Kristian Siems selskap Siem Drilling som eier 65 prosent av selskapet vil stemme for planen.

Siem Drilling vil også låne ut nødvendig antall aksjer slik at emisjonen kan settes på et planlagt styremøte rundt 3. desember. Generalforsamlingen vil finne sted 7. desember.

Reparasjonsemeisjon

Det vil i etterkant av den rettede emisjonen gjennomføres en fortrinnsrettsemisjon for de eksisterende aksjonærer som ikke blir invitert til å delta i den rettede emisjonen.

Det er ventet at denne emisjonen vil ha en ramme på 16 millioner dollar Emisjonskursen vil være identisk til den som settes i den rettede emisjonen.

Tegningsrettene vil ikke være omsettelige. Siem Offshore vil bli handlet eksklusive tegningsretter 18. november, og tildelingen av tegningsretter vil være til aksjonærene pr. 17. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere