RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emisjonsrush neste år?

Sist oppdatert:
På grunn av de nye regnskapsreglene vil egenkapitalen bli gjort helt om for en rekke selskaper i 2005. Det kan føre til mange emisjoner
Overgangen til IFRS, nye uniformerte regnskapsregler som skal erstatte de gamle norske regnskapsskikkene med europeiske standarder, kan by på utfordringer for en rekke selskaper.

Men selv om standarden vil bli innført neste år knytter det seg ennå stor usikkehet til de praktiske følgene endingene vil ha, skriver Finansavisen.

Målet er å blant annet å få en tettere sammenheng mellom virkelig verdi og bokført verdi for selskapenes balanseposter. Goodwill skal ikke lenger avskrives, og det blir strengere kriterier for balanseføring av utsatt skattefordel.

I en kommentar til Finansavisen sier Steinar Kvifte, fagdirektør for regnskap i revisjonsselskapet Ernst & Young, at han ikke ser bort fra at flere selskaper kommer til å hente inn penger for å bedre en barbert egenkapital når reglene trer i kraft fra nyttår.

En av de største konsekvensene for norske regnskaper er at opsjoner som benyttes til belønning av de ansatte må kostnadsføres. Dette kan gå utover resultatet i en hel rekke selskaper.

Analytiker Ole Petter Kjerkreit i First Securities har ifølge Finansavisen regnet ut hvordan it-selskapene på børsen blir berørt.

Ifølge Kjerkreits beregninger vil opsjonskostnadene for eksempel redusere resultatet til Fast med rundt 15 millioner dollar de neste tre årene, mens Tandberg må kostnadsføre 44 millioner kroner neste år som følge av dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere