*Nettavisen* Nyheter.

Emma gråt og smilte under dåpen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Kjendis-Norge samlet seg til Emma Tallulah Behns dåp tirsdag. Se bildene.

20.01.09 15:44

(SIDE2): Emma Tallulah Behn ble født 29. september i fjor, og er den tredje datteren til prinsesse Märtha Louise og hennes mann Ari Behn. I dag, tirsdag ble hun døpt i Slottskapellet.

Se bildekarusell nederst på siden.

I farmors arm
Det var en våken og undrende Emma Tallulah som ble båret opp Slottskapellet av farmor og gudmor Marianne Solberg. Framme satt storesøstrene Maud Angelica og Leah Isadora sammen med resten av kongefamilien under dåpen.

Faddere er kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Alexia av Hellas, Sigvart Dagsland, Annbjørg Sætre Håtun, Carl Christian Christensen og Christian Udnæss.

Nysgjerrig?
Det var en tålmodig hovedperson som byttet på å sitte på på mamma Märtha og Aris fang under dåpen. Og storesøstrene fulgte smilende med da Karoline Krüger sang «Fuglehjerte».

Det var sogneprest i Lommedalen menighet, Gunnar Næsheim, som stod for dåpen. Tallulah betyr rennende vann, presten tok tak i det i dåpstalen, ifølge NRK.

- Tallulah er ikke det mest benyttede navnet i Lommedalen, eller resten av landet. Det er et vakkert navn som betyr rennende vann. Vann er livsnødvendig, vann er kilde til liv, sa han.

Deretter ble «Den prektigkledde sommerfugl» av Henrik Wergeland sunget.

Blant kjente personligheter i dåpen var blant andre Magne Furuholmen, Kåre Conradi, Bård Tufte Johansen, Harald Rønneberg, Elin Tvedt, Morten Harket, Christian Skolmen, Trond Moi og Trond Giske.

Fra tårer til smil
Emma Tallulah gråt og fektet med armene da gudmor Solberg Behn bar henne mot døpefonten. Faddere og familie smilte og lo litt av den nydelige lille jenta som for øyeblikket ikke var tilfreds. Og hylet ble ytterligere høyere da presten gjennomførte selve dåpsseremonien.

Men så fort det hele var over ble lille Emma båret høyt opp av sognepresten og gliste sjarmerende til sitt publikum.

Gammel dåpskjole
Emma Tallulah er kong Harald og dronning Sonjas femte barnebarn og nummer sju i arvefølgen til den norske tronen.

Emma Tallulahs dåpskjole ble sydd av tippoldemoren prinsesse Ingeborg i 1920. Denne har vært brukt ved dåpen til hennes og prins Carls etterkommere. Det er den samme kjolen som søstrene ble døpt i.

BAKGRUNN: Disse blir Emmas faddere
Her døpes lille Emma

Dåpen ble avsluttet til sangen «Måne og sol».

Kong Harald og dronning Sonja holder en privat mottakelse for gjestene etter dåpen.

1443

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.