RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser...(Del 10)

Sist oppdatert:
iMarkedet.nos lesersuksess om meglerdagboken fortsetter og feirer nå ti episoder. Denne gangen er det Ementor som skaper problemer samt at "psykotiske Laila" er på besøk
"En aksjemeglers bekjennelser" har blitt en stor lesersuksess, og går nå inn i sin 10. episode.

Du kan lese forrige episode her:
En aksjemeglers bekjennelser...(Del 9)

Mandag 18.04.05

Kjære dagbok. I dag har det vært en grusom dag i markedet. Selvfølgelig mente analysesjefen vår at det var lurt å kjøpe aksjer fredagen, men kanskje være litt forsiktig med oljeaksjene. Oljeprisen er på vei ned, sies det. Samtidig leverte IBM elendige tall, noe som gjør at man skal holde seg forsiktig med IT-aksjene.

Så tenkte jeg selvfølgelig: OK – alle er negative til IT. Alle! Men hva skjedde for noen år siden? Alle var negative til Olje! Bare se på DNO – selve stebarnet i det norske oljeeventyret.

Den aksjen solgte jeg forresten på fredag. Solgte en masse! Med vanvittig gevinst!

I løpet av fredagen falt da også Ementor sammen med markedet. Men hvorfor det? Selskapet skal levere tall neste uke (torsdag) og den profit-warningen som de såkalte analytikerne har gnålt om har ikke kommet!

Når det går opp for folk at selskapet, som også har hentet penger og greier, ikke er så ille så alle skal ha det til, så vil kjøperne komme tilbake og kursen stige!

Det er en genial kjøpsanledning, tenkte jeg. Det var bare å skubbe kundene inn.

De kjøpte caset med at det ikke kommer profit-warning som bare det. Ringte dessuten opp til selskapet og lurte på om de kom til å sende ut en. – Ingen planer om det, var det en som sa!

I løpet av helgen bodde "psykotiske Laila" hos oss. Hun er venninnen til kjærringa, men er fullstendig sprø. I stedet for å være i nærheten av henne koste jeg meg med årsrapporten til Ementor ute i hagen. Med litt lek på kalkulatoren fant jeg ut at det fort kan bli et lite tap i første kvartal – og ikke de enorme tapene som markedet har tenkt seg. Dessuten vil sikkert den nye ledelsen ha noen ess i ermet for å få kursen OPP!!

Hva skjer da! Svina i selskapet sender ut en melding! En forbanna melding om at de vil tape inn i graven så masse penger.

At det i det hele tatt er MULIG!

- Sorry folkens. Jeg tok feil. Det ble profit-warning, sa jeg på telefonen. Men glattet over med at jeg ikke trodde det ville bli så farlig.

Aksjen ble knust. Jeg solgte alt på åpning og takk for det.

Tirsdag 19. 04.05

Kjære dagbok.

Det er slitsomt å være aksjemegler – men av og til er det deilig å ha litt rett. Det var helt rett å selge alle aksjene i Ementor. Den falt videre – hardt og brutalt i dag. Men det som sjokkerer meg mest er at aksjemarkedet nå kan begynne å se ut som en massakre.

Ikke faen om jeg kjøper. Jeg er garantert sikkert banna bein på at det skal rett ned. Markedet er alt for høyt priset. Minn deg mine ord: Det skal til helvete. Analytikerne forstår ikke en dritt. De leser bare tall – de ser ikke virkeligheten der ute! Bare se på oljeprisen – den stiger på tross av alt! Det vil ta kværken på all vekst i USA! Det kommer til å gå rett til helvete med absolutt alt!!!

Onsdag 20.04.05

Kjære dagbok. Min kjærrings venninne 'psykotiske Laila' har bitt seg fast i min lille villa på Vækerø.

Hun har tømt kjøleskapet og holder kjærringa mi' opptatt hele dagen med å slenge drit om meg.

Hun hater meg ser du, har aldri likt meg. Nå overhørte jeg at hun var forbanna på meg fordi jeg ikke hadde fridd.

Helvete satan! Vet du forfor kjærringa mi skulle ha interesse av å få ringen på fingeren? Fordi om jeg kaster henne ut eller gjør det slutt så vil ikke hun være på bar økonomisk bakke. Så snakket de om barn.

'Psykotiske Laila' har selvfølgelig et lite avkom. Så lang er det bare flaks at det ikke har vært i kontakt med barnevernet. For henne er et barn en inntektskilde – et lys levende jævelskap som har én oppgave i livet: Sørge for at mamma klarer å suge barnefaren tom for penger.

OK – Mental huskelapp: Blir kjærringa amorøs fremover få migrene.

Aksjemarkedet er bare tull: I dag steg det jammen igjen – selv om det nesten er på grensen til hyperinflasjon i USA. Tenk de tullingene som kjøper aksjer nå da! Vent til det har falt, sier nå jeg!

Hva jeg har kjøpt? Ingen verdens ting. Men jeg har selvfølgelig shortet markedet! Det skal ned. Husk det.

At Ementor lever tall i morgen bryr meg ingen ting. Den aksjen har jeg gitt opp!

Men på den gode siden! Jeg vant en flaske ekte meglerchampis ("Gul Enke Brut" selvfølgelig!) i dag siden jeg har hatt en knallstart som aksjemegler i den nye jobben min!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere