RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser....(del 18)

Sist oppdatert:
Denne uken får megleren en telefon fra Oslo Børs etter handel i fiskeselskap og går på fylla med en nybakt oljemogul. Sjekk ut lesersuksessen, som nå tar sommerferie, her
I atten uker har utavMarkedet.no publisert dagboken til en aksjemegler, som gir et unikt innblikk i hverdagen på Oslo Børs slik den kan fortone seg.

Forrige ukes meglerdagbok kan du lese her:

En aksjemeglers bekjennelser...(del 17)

Neste dagbok kommer ikke før etter fellesferien. Også aksjemeglere trenger en god ferie...

14. juli

Herregud. Det er elendig vær fortiden! Helt pyton! På jobben er sommerfesten på torsdag avlyst. Ikke morsomt å sitte ute med Chablis når regnværet pisker deg i ansiktet! Utenom det er det bare fryd og gammen alt sammen!

Som du sikkert husker, kjære dagbok, så tjente en av mine kunder penger som gress i Pan Fish forrige uke. Det var ikke etter planen – men hvordan kunne jeg vite at John Fredriksen raste inn som største eier i drittselskapet!

Uansett. Selv om han har kjøpt aksjer som nesten har doblet seg i verdi, kunden min altså, som ikke ER Fredriksen men bare later som, så har han faen ikke betalt for dem. Ikke alle i alle fall. Så mye penger har han ikke.

Dette skaper selvsagt problem. Som du sikkert husker har den samme kunden blitt litt vrang etter en annen handel, og mener jeg har lurt han. Derfor mener han at jeg skal ordne opp i dette.

Skitt au. Aksjene tvangsselges i slutten av uka uansett. Så får den forbanna bondetampen bare ha det så godt!

15. juli

Endelig er det fint vær! Forbanna dust av en sjef som har avlyst sommerfesten! Man skal ha tillit, ikke være feig! Det mener nå jeg.

Uansett. Jeg klarer ikke å la være! Jeg må ned på byen for å ta årets første utepils, men før jeg drar skal du høre noe rart.

Oslo Børs ringte meg i dag etter at jeg hadde handlet helt vilt i Aker Seafood. Faen altså! Jeg hadde det opplegget på gang sammen med en kunde. Vi skulle skape litt liv og røre i aksjen, mens han satt på landstedet ved Blindleia i drittværet. Han og noen kompiser ringte rundt til meglere, deriblant meg, og kjøpte vilt i aksjen. Masse. Vi kjøpte alt!

Så etter litt vill handel kom dustene som glor på aksjemarkedet hver dag i håp om å tjene seg litt penger. Penger som de ønsker skal få dem ut av den evige jammerdalen av et liv med regninger og fæl kjærring. Det som skjer er selvfølgelig at haier i markedet som meg selv tar pengene fra dem, og tilbake sitter idiotene med skjegget fult av postkasser fult opp av sluttsedler og inkassokrav.

Som en klok mann sa: Det er umoralsk å ikke ta penger fra idioter.

Uansett. Den ville handelen vår ble stoppet av premieidiotene ned på Oslo Børs. En eller annen slektning av Adolf Hitler ringte selvsagt meg, siden jeg var mest aktiv i aksjen, og sporte hvorfor jeg kjøpte aksjer.

- Hvorfor tror du? Svarte jeg kjekt.
- Jeg spør deg, svarte hun lite kjekt tilbake.
- Send over et bilde da så kanskje vi kan ta en lunch, sa jeg hvorpå hun svarte om jeg ville fortsette i jobben min som megler eller gi henne de svar hun ville ha.
- Aksjen ser bra ut, svarte jeg. Det var det.

Kursen falt selvsagt tilbake, men den lille trøsten min er selvsagt at noen av de internettkundene tapte feriepengene sine. Det fortjener de!

16. juni

Fy faen i dag er jeg så fyllesyk at jeg ikke orket å gå på jobb! Ikke noen vits heller fordi markedet er ræva. Jeg slang på en shortposisjon i Norsk Hydro, et bet jeg har tapt mye penger på i årenes løp og som jeg utvilsomt vil gjøre igjen. Men en gang må vel bli den første!

Uansett. Grunnen til at jeg ble så full i går var at jeg traff en fornøyelig fyr på Fridtjof. Han var adm. direktør, gründer og hovedaksjonær i et eller annet oljeselskap. Husker ikke helt hva selskapet heter, men de hadde i alle fall hentet inn nærpå en hundre millioner kroner!

Wow!

Ikke er de på børs, men det skal de snart. Uansett har de ingen ting! Det var helt fantasisk hvordan han lå ut om opplegget.

Selskapet hadde altså ingen verdens ting, annet enn egenkapital på 10 millioner kroner som fire stykker hadde lånt i banken. De fire hadde så satt seg ned og skrevet på et prospekt og en forretningsplan og studert hvordan man får tak i lisenser for å ta opp olje rundt om kring.

Ikke spør meg, men de hadde da, I FYLLA!!, kommet opp med ideen om å ringe til et meglerhus for å hente inn mer penger. Corporate Finance-fyren de snakket med ble helt vill!

- Jeg fikser pengene! Jeg fikser PENGA, JEG FIKSER ALT! Hadde han ropt!

Meglerne hadde brukt bare et øyeblikk på å hente inn shiten, som nå skulle brukes til å søke lisenser med i ett eller annet sted i Midtøsten! Men ikke bare det! De hadde doblet pengene sine. Aksjene som de betalte 10 millioner for var plutselig verd 20! 20 MILL!! Fy faen!

Han direktøren var helt vill i går. Han var selvsagt ute og feiret og hadde bare et forspeil på Fridtjof der han plukket opp to kjøpedamer han hadde spandert på seg. Jeg ble invitert med og vi reiste opp til hotellet hans. Det var helt strålende! Han måtte jo feire at han hadde tjent noen millioner kroner i aksjemarkedet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere