RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser...(Del 21)

Sist oppdatert:
Denne uken får aksjemegler Trygve en ny kunde og en streng ordre: Gjør denne mannen rik! Les hvordan det gikk her
(På grunn av høstferie (?) kommer ikke meglerdagboken ut før fredag 14. oktober)

Det er ikke lett å være aksjemegler. Det er Trygve et godt eksempel på. Etter en lang og god sommerferie kom igjen dagboken til aksjemegler Trygve til redaksjonslokalene til utavMarkedet.no.

Forrige ukes dagbok kan du lese her:

En aksjemeglers bekjennelser¿(Del 20)

26. september

Kjære dagbok. Det var virkelig liv i leieren i dag. På meglerbordet var det en fyr som hadde fått vite at Findexa og Eniro skulle slå seg sammen og hadde tvunget kundene sine inn i Findexa-caset.

Det er litt kjedelig at undertegnede konstant mobbet den stakkars megleren med dette. Da det ble kjent at Findexa ble kjøpt opp ble jeg så forbannet. Hvordan kunne han vite det? Satt han kanskje med innside-informasjon, den lille fjotten?

Fyren har drevet og ringt rundt til kunder og kjøpt aksjer i bøtter og spann. Findexa er et selskap som knapt omsettes på Oslo Børs, og selskapet lager PAPIRKATALOG! Men han mente å ha et case, som sagt. Han fikk rett, men det er faen ikke fair play. Vurderer om jeg skal ta en liten anonym telefon til Økokrim eller Børsen.

27. september

I dag ringte en av mine bedre kunder. Han er trønder, men bruker masser av penger på bergensfotballaget Brann! Han har gjort en sikkelig kule i noe mobilgreier og nylig var han i VG der han proklamerte at han var helt Konge og skulle bli den nye Kjell Inge Røkke. Han om det.

Uansett. I dag ringte han meg og var helt fortvilet.

- Trygve. Nå må du hjølp me! Æ va på NRK og snakka med en eller anna kar som spurt om Æ kunne ta over sparepængan hans. Ka sku æ sei då? Kamera va klistra i trynet mitt! Han hadd 160.000 krona i kontanta som hain vill invister. Æ sa at e hadd profesjonelt apprat rundt mæ som hain kunn benytt sæ av, skreik kunden min i røret.

- Helsike! Kødder du eller? spurte jeg, og kunden snakket både på innpust og utpust:

- Nei Trygve! Æ kødde fan itj. Nå har NRK sattigang ein sak der dem skal se om denne karen blir rik! Du må hjølp mæ! Hain kallen ska du ta dæ av og je skal ge deg dobbelt så mye pæng som han tjen på børsen! Du må forvalt pængan hans sikklig! skreik han.

Deretter gav han meg nummeret til fyren, med streng beskjed om å forvandle ham fra å være gjeldsslave til å bli millionær.

28. september

Herregud! Jeg har altså fått en ny kunde som min gamle trønderkunde, som elsker Brann, har gitt meg. Han forstår ingen verdens ting om aksjer. Det et helt nydelig! Han sier: Ja, da stoler jeg på deg! til alt jeg sier!

Fy faen! Et skikkelig naut! Han visste jo nesten ikke engang hva en aksje var – men gud så engasjert! Han vil virkelig bli rik! Slike folk liker jeg bare mer og mer!

Så hvordan blir man så rik? Det er faen ikke enkelt. Jeg trodde jeg hadde oppskriften. Goodtech har steget sinnsykt på børsen. Helt ekstremt, siden selskapet har fått noe kontrakter og greier. Uansett så tenkte jeg som så. Greit: Aksjen har Steget. MYE. Den MÅ falle tilbake.

I dag var aksjen opp ca. 30 prosent og børsen stoppet handelen. De fant ingen ting – ergo: det kommer ingen nye kontrakter. Jeg ringte min nye kunde og foreslo at vi gjør en 'liten greie i et selskap.' Orket ikke forklare han alt mulig om shorting og greier, og han svarte:

Ja, da stoler jeg på deg! Siden det er klink umulig å få tak i aksjer i Goodtech som man kan shorte, dreit jeg i det og bare solgte aksjen uten å ha dekning. Det er helt OK så lenge du kjøper aksjene tilbake samme dag.

Men det var lettere sagt enn gjort. Vi solgte ut 50.000 aksjer på 2 kroner. Latterlig høyt synes jeg. Så steg aksjen som bare faen! Helt sykt! Hva faen er det som skjer? Ropte jeg til gutta som satt rundt bordet og alle ristet på hodet.

Aksjen steg til over tre kroner! Så fortsatte den! Den var nesten opp 200 prosent! Helt vannvittig! Noe må være på gang tenkte jeg, og ringte en kunde som jeg vet er med på litt av hvert:

- Hallo! Har et case til deg. Goodtech. Noe er på gang.
- OK, hva står den i?
- 3,5 kroner. Skal vi ta litt? spør jeg.
- Ta så masse du kan på 3,5 svarte kunden og la på.

Vi kjøpte i bøtter og spann. Bare småpenger, selvsagt, men det er moro.

Uansett. Aksjen forsatte! Jeg ringte kunden som kjøpte og solgte ut på 3,8 og vi tjente en pitte liten formue, nok til å stikke på byen med litt damer, noe vil avtalte å gjøre. Uansett så var det verre med denne andre kunden min.

Kursen var altså oppe i 3,8 kroner, og jeg trengte aksjene han fyren som var short til å kjøpe de aksjene til han som var long. OK. Jeg dreit meg ut. Den ene tjente penger, mens den andre tapte alle pengene.

Men de tjener vi tilbake i morgen!

Fyren forsto ingen ting da jeg ringte og sa at vi måtte kjøpe tilbake aksjene. Aksjene krysset jeg mot min andre kunde – noe som førte til at kunden som trønderkunden min skysslet over til meg er blakk. Men det forsto ikke han - så vi kjøpte like godt 10.000 Statoil-aksjer. Jeg mistenker at han trodde at vi kjøpte Statoil-aksjer for 10.000 kroner¿

Stiger den en krone så har vi tjent tilbake littegranne av det vi har tapt. Dessuten så ber ikke denne kunden meg ut på byen med damer¿ Han er jo tross alt alenepappa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere