RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser...(del 35)

Sist oppdatert:
Denne uken har aksjemegler Trygve posisjonert seg for det han forventer vil bli århundrets rekyl i aksjemarkedet. Sjekk denne ukens episode her:
utavMarkedet.no har i 35 episoder publisert dagboken til en av byens aksjemeglere, noe som har blitt en durabelig lesersuksess.

Forrige episode kan du lese her:

En aksjemeglers bekjennesler (del 34)

30. januar 2006

Helvete så tiden går! Det er snart februar og jeg må tenke på at kurtasjekronene bør begynne å strømme inn. Jeg har skaffet meg en kunde, et fond som styres av en eller annen svenske.

Han ringte inn og ville tegne seg i en av de emisjonene vi har gående og ringte til meg! Slike lykketreff skjer i blant. Uansett. Han sa han hadde mellom 100 og 150 millioner NORSKE kroner til å "spille for".

Jo, han sa ordet! Spille! He he he.

Det er slike fondsforvaltere du skal skaffe deg. Uansett. Han tegnet seg, eller sa i det minste at han skulle gjøre det, for et antall millioner. Men viktigst av alt: Jeg har telefonnummeret hans!

Når det gjelder markedene er de helt fantastiske! Oljeprisen stikker til himmels og riggratene er helt fantastiske! Det var faen meg like før vår oljeanalytiker besvimte av begeistring når han entusiastisk forklarte meglerbordet i morges om de siste slutningene.

- Jeg ber dere! Det er bare å kjøpe rigg! Det skal rett til himmels! 100 kroner for Sinvest! Gutter - det er en SKAM! , ropte analytikeren.

Det er fantastiske tider. Som sagt er jeg loadet med aksjer. Alle kundene mine har masser, jeg gjentar: MASSER, av aksjer. Fullt ut investert og vel så det. For å gire opp litt ekstra til månedsavslutningen bestemte jeg meg også for å ringe til litt gamle kunder for å få dem inn i dette fantastiske bullmarkedet igjen.

31. januar 2006

Jeg ringte til en av mine første kunder i går kveld. Vi bestemte oss for å kjøpe inn en hel bråte med Statoil-aksjer på det amerikanske markedet for å lempe det ut i det norske i dag.

Han var helt med.

Men markedet ville ikke opp i dag.

- Det kommer opp igjen. Det er slik med alle bullmarkeder, at det må gripe litt etter luft, sa jeg til kunden for å berolige. Ikke det at vi tapte så jævlig mye penger, men jeg hadde kanskje vært litt vel ivrig på selgingen i går.

- Hvorfor i helvete kjøper vi ikke mens markedet "trekker pust" da? Det er jo bare mongo å kjøpe aksjer på topp, sa kunden sånn passe fornøyd.

Hva faen skal man svare til slikt? Ikke aner jeg.

Uansett. Pan Fish-aksjen begynte å bevege på seg noe jævlig. Så kom Fjord Seafoods. Det er selvsagt fristende å kaste seg på, men hva er det jeg ser!

Det er feskallene i Nordea som kjøper! He he. De har sikkert, desperat etter å skaffe seg litt spenning i hverdagen, bestemt seg for å kjøpe Fjord aggressivt med håp om å gjøre en "pump and dump", ved at de kjøper ultraaggresivt først. Venter til alle andre netttullinger kaster seg på, og sender kursen rett opp, og så selger dritten ut!

He he. Jeg ringte den svensken og la opp planene. Vi bestemte oss for å shorte aksjen.

Jeg klinket til - solgte 50.000 aksjer på 4,86. Mokket det rett ut i markedet. Så lå jeg meg inn i ordreboka med 25.000 aksjer på samme kurs. Nordea tok posten, hele dritten, etter noen minutter.

Ringte en annen kunde. Han satt på en del Fjord og vi bestemte oss for å selge. Klinket ut 100.000 aksjer for han på 4,88. Nordea fremdeles ADHD-aktive på kjøpersiden. De var sikkert forbannet nå - siden jeg prøve å ødelegge spillet deres.

Uansett. Jeg kunne ikke dy meg og viste 500.000 aksjer på salg rett over der som salgskursen lå. Bare for å skremme folk vekk. Men hva skjer!!!! Nordea tar den jævla posten!

Da tar selvsagt aksjen helt av!

Onsdag 1. februar

Helvete Fjord åpner på fem kroner!!! Det er håpløst. Markedet er bra også. En må slutte med dette short-tullet. Det blir aldri noe av uansett.

Bestemte meg for å kjøpe tilbake, men det var ikke en smal sak å skaffe tilveie 675.000 aksjer uten videre og vi klarte å lirke oss ut på 5,04 kroner. Tapet ble ikke all verden, men det svir for det.

Mental Huskelapp: Når Nordea handler så er det ikke trading. De har sikkert en ultrastor kunde et eller annet sted i verden som bare skal ha aksjer.

Torsdag 2. februar

Bullmarkedet har latt vente på seg, tatt pustepausene og alt ligger til rette for en rekyl av dimensjoner.

En av kundene mine, som har klart det kunststykket å tape penger konsekvent på aksjemarkedet, ringte meg. Han ville inn igjen.

Skulle kanskje tenkt litt på at fyren ikke har all verden av penger, men vi lastet opp som faen i PA Resources. Aksjen har vært en av de svakeste, men vil komme som en rakett når markedet kommer. Vi lastet opp på 40 kroner aksjen. 100.000 aksjer. En pen start.

Vi er midt inne i en earnings season og det er ikke rart markedet er litt nervøst. Men jeg ser på dette som et styrketegn. Nå skal det opp!

Uansett. Hun dama fra Dagbladet som jeg datet her forleden sendte med en SMS i dag:

- Trygve. "takk" for at du lot meg bli igjen med regningen på Sûdöst. Jeg ser at du også har løpt fra andre regninger. Måtte en eller annen i nyhetsredaksjonen sørge for att det ekle ansiktet ditt blir smurt over hele forsiden en vakker dag. XXX

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere