RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser...(del 37)

Sist oppdatert:
Aksjemegler Trygve dater en studine, dumper riggaksjer etter panikk og utgir seg for å være i musikkbransjen. Sjekk ukens meglerdagbok her:
utavMarkedet.no har i 36 episoder publisert dagboken til en av byens aksjemeglere, noe som har blitt en durabelig lesersuksess.

Forrige episode kan du lese her:

En aksjemeglers bekjennelser (del 36)

Fredag 10. februar

Var ute med Anja28 i går. Hun heter faktisk både Anja og er 28 år gammel. Vi hygget oss glugg i hjel i går, og hun har vært singel siden hun startet på universitetet for åtte år siden.

Vi satt ute til det stengte på Theatercafeen og delte to flasker billig rødvin og snakket om følelser og greier. Jeg tror dette er noe å satse på, så jeg tok ikke henne med hjem med en gang.

Uansett. Jeg klarte ikke helt å forholde meg til jobben. Markedet er helt greit. En merkelig blanding av stabilt sideleie og stille før stormen. Har ståltro på riggaksjene fortiden, men ser til min forbauselse at de forbannede lakseaksjene stiger til nye høyder.

Jeg tok det rolig og kjøpte litt Sinvest og Scorpion Offshore. Glimrende aksjer for dem som ønsker å tjene penger. Jeg kjøpte litt aksjer i Statoil i går. Ikke bare litt - mye. Men heldigvis steg aksjen én krone!

Vi solgte ut på slutten, og kunden var fornøyd. Vi hadde tjent én krone per aksje, solgte på det høyeste nivået og kunne ta helg med god samvittighet!

Lørdag 11. februar

Herregud. Naboen min som bor i etasjen over meg må være syk i hodet. Hyling og skriking og tramping i gulvet hele forbanna dagen! Jeg vet jo at olympiaden har startet men det må for faen være måte på!

Søndag 12. februar

Helvete! Naboen holdt det faen meg gående i hele forbanna natt! Gaulet og herjet! Inviterte noen venner og hadde det forbaskede kalaset. Møter jeg drittsekken så skal jeg faen meg dunke han ned. Men nå gir jeg faen. Anja kommer over og jeg har vært ute og kjøpt Scones og Te.

Mandag 13. februar

Helgen var strålende! Dama er helt fantastisk. Hun snakker i timesvis om ting jeg ikke har peiling på i det hele tatt, men jeg nyter det som bare faen. Enda en flaske rødvin gikk med i dragsuget - i alle fall bra hun drikker rødvin.

Uansett. I markedet er det bare fryd og gammen. En av kundene mine har kastet seg på riggkjøret, og vi lastet opp masser av aksjer i Sinvest.

Tirsdag 14. februar

Hva feiler det markedet? Hva feiler det folk? Helvete at det går an! I dag kom Transocean med HELT OK TALL! Analytikeren vår mente de var ræva, men ingen hører på han lenger

Og hva skjer når de nyser litt i USA? Markedet blir like sykt og sveklete som Marit Bjørgen!

Hva faen feiler det forresten henne? Hva er i veien med de norske idrettsheltene? De er syke hele forbaskede tiden, selv om de ikke hilser på folk og oppholder seg i sterile omgivelser!

Uansett. Markedet knakk som bare faen i dag. Ikke laks selvfølgelig, men de forbannede riggaksjene.

Det er game over. Finito. Folk er i ferd med å forstå at de riggaksjene er priset langt over mål.

Jeg solgte ut alt kundene hadde. Først som sist. Faen ikke verd å risikere å blø i hjel når resten av døgenikterne i markedet forstår hvor inn i helvetes mye de aksjene skal falle og alle flokker seg som redde høns til utgangsdøren.

Onsdag 15. februar

Hvorfor faller ikke børsen? Oljeprisen kollapser, og etter at oljelagertallene kommer fra USA så skal det faen meg rase enda mer! Men hvorfor holder Oslo Børs seg? Jeg fatter det faen ikke! Det er bare en ting å gjøre: Sitte i ro. Markedet skal ned. Ingen spørsmål om det!

Et par av meglerkollegaene mine inviterte meg ut på tirsdagen. Det ble ikke så mye fyll, men vi endte opp på denne rockeklubben "Grage". Fy flate hvor mange rare mennesker det er i verden.

De som ikke akkurat er velsignet med et vakkert utseende sørger visst for å ødelegge utseendet sitt enda mer med å påføre seg sminke i ansiktet, stygge og skitne klær og rufsete og fett hår. Selv var vi fire meglere og en dame fra oppgjøret med dress og som alltid: upåklagelig stilige!

Uansett. Selv om det var mye genetisk søppel i kjelleren på den rockeklubben så var det et band som spilte. Dritbra rock! Fikk nesten lyst til å danse! Men da vi kom var de faen meg i gang med den siste låta!

En av kollegaene mine, Preben (typisk meglernavn he he) stakk resolutt bort til bandet og vinket meg etter seg.

- Hei! Jeg heter John og kommer fra Virgin, plateselskapet. Jeg og min kollega, Trygve (så pekte han på meg) kom for å høre på dere men vi kom litt sent. Tror du dere kan kjøre ett par låter til? sa han.

Fy faen. Gutta begynte å stresse. Herregud dette fikk fart på dem. Han som var i ferd med å rigge ned fikk beskjed om å komme seg til helvete tilbake på jobb! Her skulle det spilles. De var sikkert ikke eldre enn å være gymnasiaster og fikk plutselig håpet om platekontrakt med Virgin Records tent!

Fy faen vi lo!

Etter en liten stund kom lyden på igjen, og en av bandmedlemmene sa at de skulle kjøre noen låter til.

- Til ære for disse dresskledde mennene, ropte han før de satt i gang en låt.

Folk begynte å se på oss, selvsagt. Helvete. Er det mulig! Mumle begynte de også. Vennene til bandet, som vi ikke engang har hørt om, begynte å komme til Preben og spørre han om noe.

- Dere ser ikke akkurat ut som plateselskapsfolk, sa en fyr til Pia, hun som var med.

- Hm, nei. Det kan du sikkert si, svarte hun.

- Er dere det da, spurte valpen igjen.

- Ja, ropte hun tilbake og gikk.

Med et ble stemningen også litt uggen. Det ble plutselig utrivelig og jeg fikk en ekkel følelse av at dersom jeg og Preben og de andre ikke kom oss vekk ville det vanke juling.

Vi stakk av gårde, løp opp trappen og kom oss til helvete ut derifra. Vi løp og lo helt til vi kom til Stortorvet. Da jeg oppdaget at kredittkortet mitt lå igjen på utestedet, ga jeg opp og stakk hjem.

Torsdag 16. februar

En av kundene mine ringte i dag. Har ikke snakket med han på lang tid. I sommer ble han huket av politiet for å ha kjørt litt i fylla. Stakkaren skulle bare flytte bilen sin litt, men politiet sto selvsagt og forlangte sin sedvanlige "blowjob" og dermed røk lappen.

Nå spør han meg om jeg vil bli med han til Geilo sammen med familien i helgen.

- I orker ikke være sammen med kona hele helgen. Kan du ikke bare si at du har mistet noen eller noe, og at du er en god venn av meg, spurte han.

Han vil altså at jeg skal bli med han til Geilo og forklare kjærringa hans, som ikke liker meg (eller han for den saks skyld) at jeg er der fordi jeg har en tøff tid.

Jeg ble både beæret og faktisk hoppende glad at han spurte meg om å bli med. Han har dritt mye penger og driver stor business i England. En meglers beste venn med andre ord. Selvsagt sa jeg ja til invitasjonen.

Anja får klare seg uten. Hun må nok venne seg til skuffelser når hun er sammen med meg.

Fant også ut at hun nok kommer fra en god familie. Preben på jobben mente at hun kommer fra en eller annen styrtrik familie på Sørlandet. Sikkert bare tull. Jenta bor fremdeles på studenthjem og kjøper konsekvent den billigste rødvinen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere