RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser...(del 46)

Sist oppdatert:
Denne uken må aksjemegler Trygve gå i 1. mai tog og bite i seg en pinlig short-affære. Sjekk lesersuksessen her:
Hver uke publiserer utavMarkedet.no dagboknotatene til en av byens aksjemeglere. Forrige ukes dagbok kan du lese her:

En aksjemeglers bekjennelser (del 45)

Mandag 1. mai

I dag er det arbeidernes dag. De gir jeg fullstendig faen i. Det gjorde ikke Anja som faktisk gikk i tog og hadde invitert meg med på 1. mai frokost. Helt utrolig at en aksjemegler må belemres med slikt, men hun mente det var viktig at jeg møtte vennene hennes.

Denne uken har hun heldigvis den månedlige syklus, noe som gjør at vi kan være kjempesosiale uten fare for å havne i senga. En kjedelig bieffekt er at hun blir veldig "hard i kantene" og ekstra følsom. Med andre ord: det går ikke an å si nei.

Selvsagt måtte det være regn i luften, og selvsagt hadde jeg på meg dress (har faen ikke annet enn Armani!) som ikke akkurat passet inn i toget blant arbeidere som ikke har iført seg dress siden konfirmasjonen. Ikke rart de må syte om høyere lønn, AMF, ELK eller hva faen alle de forkortelsene betyr.

Uansett. Jeg kan klare mye. Anja er jo kunden min.

Tirsdag 2. mai

Det fine med en fridag på mandagen er at helgen blir mye lengre, og uken kortere. Helt fantastisk! Jeg begynner å bli passe lei av jobben som aksjemegler, men det er bedre med alle de fantasiske resultatene som kommer. Føler på meg at det snart kan bli en skikkelig nedgang i markedet. Men hvorfor skal jeg tenke på det? Jeg er tross alt bare en aksjemegler som gjennomfører ordrer for kunder! Hva skal jeg fortelle dem da? Hiv pengene i banken? Kjøp en ny leilighet i stedet? Kanskje en ny bil?

Kjøper du en aksje som etterpå faller 50 prosent i verdi så er man plutselig en forbanna idiot. Kjøper man en ny bil til en million så faller den nesten like mye i verdi. Da er man vellykket.

Det henger faen ikke på greip!

Men det kan være smart å hedge seg litt, altså sørge for å dekke nedsiden. Ser at en eller annen hoven megler anbefaler PGS-aksjen. Skal rett til himmels! Halleluja!

Jeg tror faen ikke den aksjen er noe å sitte på. Aksjen har steget nesten 100 prosent siden nyttår. Husker da selskapet nesten var konkurs. På torsdag leverer de kvartalstall og aksjemarkedet forventer som vanlige det umulige. Det er med andre ord en fantastisk mulighet til å tjene penger på at aksjekursen skal tryne!

Anja er litt bekymret for sparepengene sine. Vi har hatt en heller laber utvikling, men jeg sier at det går bra. Hun har gitt alt ansvaret over til meg, og fortalt at jeg får lov til å surre med det.

Onsdag 3. mai

Fikk en mindre hyggelig mail fra en eller annen tosk i et TV-selskap som mente mitt programkonsept "Hore på Sporet" var henholdsvis Sykt og Perverst og ikke egnet for visning noe annet sted enn hos meg.

Jeg står på mitt: Hore på Sporet vil være et fantastisk programkonsept. Lurer på hva jeg skal gjøre for å beskytte programideen.

Ellers ser jeg denne megleren som mener PGS er alle tiders kjøp er ute igjen og hausser caset. Han kaller det en "no brainer!" He he.

Jeg lo meg skakk! Det var bare en ting å gjøre. Denne driten skal shortes. Markedet er svakt, oljeprisen er på vei ned. Dessuten er utlendingene begynt å forstå at det norske markedet er like dyrt som utepilsen på Aker Brygge!

Torsdag 4. mai

Våknet i natt med mareritt. Husker ikke helt hva jeg drømte, men jeg forsto med en gang at det ikke nytter lengre å ha et forhold til Anja. Hun må ut. Jeg orker ikke dama lengre. Ikke er hun tiltrekkende, ikke tar hun hint om personlig hygiene og hun drar meg med på 1. mai tog!

Men, og det er et forbanna stort men, hun er min kunde! Det vil si: Jeg må tjene penger på noe, og hennes konto er det enkleste. Den er fri og åpen! Det er et dillemma.

- Det er andre fisk i sjøen, sa en på oppgjørsavdelingen som betrodde seg til meg i går. Og det trenger ikke hun å vite.

Han har et poeng.

PGS-tallene var etter min mening drit. Men det mente ikke markedet. De sendte aksjen opp med over 10 prosent, noe som gjorde at jeg måtte dekke inn shortposisjoner for tre kunder. Svir heftig det!

Men markedet ellers er veldig negativt. Oljeprisen er svak, og jeg er nesten sikker på at det skal smelle. Ingen av kundene mine er med på den holdningen.

- Jeg har svidd meg nok med det dere short-greiene, sa en oppgitt kunde til meg. Han fortsatte: - Du må forstå at man ikke skal shorte i dette markedet!

Hva faen! Det var da ikke jeg som hadde shortet, var det vel? Kunden var jo med på det!

- Men du Trygve. Kan du ikke kjøpe noen Statoil og Hydro til meg. Shtokman-feltet kommer sikkert ut på fredag og det blir krig dersom de to ikke blir med. Russerne tør ikke det. Kjøp for halvannen million i begge du, og la meg være i fred, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere