RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser...(Påskespesial)

Sist oppdatert:
Aksjemegler Trygve er endelig tilbake etter en uke med influensa. Denne uken går det virkelig for seg i både markedet og i luften. Sjekk ut lesersuksessen her:
Forrige uke ble det ramaskrik fra leserne etter at aksjemegler Trygve ikke klarte å levere sin ukentlige dagbok til utavmarkedet.no. Nå er han imidlertid tilbake med den 43. dagboken etter en uke med influensa.

Du kan lese forrige meglerdagbok her:

En aksjemeglers bekjennelser (del 42)

1. april

Herregud! Det er første april og jeg er lenket til sengen på grunn av en jævla influensa. Hele forbanna uka har jeg vært dødssyk!

I år får jeg altså aldri gjort en skikkelig april-spøk! Helvete!

2. april

Enda ikke frisk! Er det faen mulig å kunne få en så inn i helvetes basill?

Anja steller imidlertid veldig bra med meg, lager suppe og kjøper kjeks og diverse remedier. Hun har vært helt forferdelig snill, med trykk på forferdelig. Det er slitsomt å ha en dame rundt seg som plutselig får en ny mening med livet fordi kjæresten har blitt litt forkjølet.

Jeg er sikker på at hun kommer til å gnage i tiden fremover at menn blir så inni helvetes syke, klager og bærer seg, mens kvinner, som henne, selv knapt merker noe.

3. april

Herlig å være tilbake på jobb. Det er litt merkelig her. En hel haug av meglerne har sluttet, deriblant Preben. Som du sikkert husker, kjære dagbok, så hoppet en av hans kunder over til meg, noe som gjorde at han ble sur som en kjærring.

Nå har han altså sluttet, og skal begynne på ett eller annet meglerhus. Flere andre har stukket også, men sjefen er ikke bekymret.

- Faen, gutter! Taperne stikker, og det betyr bare at det blir mer igjen til oss neste år!

Markedet er helt hinsides sterkt. Det er oppgang over hele forbanna linjen og markedet når faen meg 400 poeng. Mental huskelapp: Jeg har vel ikke veddet bort noe vin eller shcampis?

Tenker at dette markedet kommer til å fortsette, eller kanskje ikke. Det får være det samme. Jeg har nettopp blitt frisk av en meget alvorlig influensa. Det gjelder å holde holdet kaldt.

4. april

En av kundene mine ringte inn i dag og sa at han ville kjøpe noe Statoil og Hydro. Jeg tenkte med en gang: Fy faen - det er sååååå 2005!

- Kjøp heller rigg, sa jeg selvsikkert og vi endte dagen med å laste opp 20.000 Seadrill.

- John Fredriksen er en snill mann. Han lar ingen i stikken vel, sa kunden. For en forbanna idiot.

Uansett. En annen kunde av meg ringte også frenetisk og ba meg kjøpe Dynapel.

Faen! Har ikke hørt om selskapet en gang! Begynte å lete på unotert-listen. Uansett, kursen hadde selvsagt gått som en kule mens jeg hadde vært syk. Det er bare en ting å gjøre. Kjøpe.

- Det er noe IT-greier. Jei har jævli trua på det, sa han på klingene trøndersk.

Aksjen har flerdoblet seg, og jeg vet med sikkerhet at kunden ikke vet hva han holder på med. Men det bør han vite, så da er det ikke mitt problem.

5. april

Har bestemt meg for å invitere med Anja på en liten tur denne påsken. Hun hadde planlagt å ta en helg i byen, men jeg tenkte en liten langhelg i Paris hadde vært noe. SAS hadde noen allrighte priser, jeg gidder faen ikke fly med de andre galningene.

Som du sikkert husker kjære dagbok. For noen uker tilbake så jeg en stein (virket i alle fall slik) Bjørn Kjos på TVen. Stoler ikke på det selskapet igjen.

Ellers har markedet igjen vært knallsterk. Kjøpte litt smått og pent for en del kunder blant annet i Stolt-Nielsen, som er helt glemt på børsen, og litt riggselskap. Petrojack synes jeg så ut som et faens bra case, som har lagget de andre riggaksjene.

Fant ut at det var en jævlig dårlig ide etter at handelen var gjort, i og med at selskapet bare består av kontanter nå etter de hadde solgt riggene sine til selskapene som hadde steget mer. Slik skjer når man har vært vekke fra markedet en uke.

Anja ble dødsglad når jeg sa at jeg hadde bestilt billett til Paris og greier. Jeg booket oss direkte inn på et kjempekoselig (men litt dyrt) hotell jeg pleier å være på. Dette blir koselig! Kanskje jeg klarer å være litt amorøs med henne i kjærlighetens by!

6. april

SAS i streik. Den er helt forbanna fantastisk!

Hva helvete streiker de forbanna svina for denne gangen da!! Hva helvete tror de forbanna svina at de kan gjøre, uten at det får konsekvenser!

Her har jeg lojalt støttet opp om SAS, mot de useriøse billigselskapene. Hva skjer? Når de må støtte opp om meg, så får jeg en knyttneve midt i ansiktet og skrittet. SAMTIDIG!

Jeg ringte til SAS og spurte hva som skjedde med min avgang fra Gardermoen i morgen klokken 09.00. Ikke faens mulig å komme igjennom! Hotellet i Paris hadde allerede trukket pengene for reisen fra Diners, noe også SAS-jævlene hadde gjort!

Det er helt forbanna typisk. Skal man ha en litt koselig tid, planlagt litt i forkant, så kan du ta deg faen på at alt går til helvete!

Ikke nok med det: SAS-aksjen stiger på børsen! Har det rablet for folk eller? Har de deliriske meglerne tatt feil av salgs- og kjøpsknappen!

Jeg har i alle fall bestemt meg: Det blir en jævlig lang påskeferie!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere