RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser.. (del 11)

Sist oppdatert:
I denne ukens utgave av utavMarkedet.nos lesersuksess møter vår kjære aksjemegler utfordringer på jobben der en prestisjekamp om Telenor og en feit bergenser spiller en viktig rolle
Hver torsdag i de siste 11 ukene har utavMarkedet.nos redaksjon publisert dagboknotatene til en aksjemegler.

Les forrige ukes dagbok her:
En aksjemeglers bekjennelser...(Del 10)

Vinneren av utavMarkedet.nos En aksjemeglersbekjennelser...The Quiz ble en ung kvinnelig gymnasiast fra Bergen. Hun har lest meglerdagboken flittig – og kunne derfor svare rett på alle spørsmålene.

En bedre start på en høyere økonomisk utdannelse kan vi ikke tenke oss – og en flaske ekte meglerchampis er på vei til de syv fjell.

Ta quizen her:
Vinn en ekte Megler-champis!
...men husk at den gule enken allerede er vunnet.

Mandag 15.04.05

Kjære dagbok:

Oslo Børs er et svimmelt sted å være fortiden. Markedet går opp og ned – og i dag falt det altså tilbake. Egentlig en grusomt kjedelig dag. Oljeprisen dipper forresten nedover – men det er egentlig synd at investorer må forholde seg til et tidvis psykotisk og manisk-depressivt marked.

På meglerbordet har det startet en fyr som er helt ute. Han hadde en eller annen høy stilling i et annet meglerhus men begynte plutselig – på dagen hos oss. En skikkelig bergenser som bare brauter i vei om alle de bra tradene han har gjort og hvor mye penger han har tjent for kundene sine. Helt vill! Fyren er et dyr i telefonen og trader som en galning.

Nå har han fått det for seg at han skal kjøpe masse av Telenor!!!

Grunnen?

- De derre teknotullingene forstår ikke at verden går treigt, sa han i lunchen med et kyllingben i kjeften med ris og dressing rennende nedover kinnet. Feit er han også. – De forbaskede analytikerne tror alle bruker IP-telefoni. Dessuten er ikke Telenor bare telefon her hjemme i Norge! De har millioner av kunder i Russland, Ukraina, Bangladesh og masser av andre negerland!

Kjære dagbok: Jeg har ikke peiling på Telenor. Jeg driter i selskapet og har aldri handlet noe særlig i det. Men f... om denne forbaskede bergenseren skal få rett. I morgen – på morgenmøtet – skal jeg f... meg fortelle alle gutta at den derre Telenor-aksjen kan de bare pælme ut av porteføljene sine.

Dessuten så jeg bilde av han sjefen i selskapet, Fredrik Baksaas eller hva han heter for noe. Forbaska tulling. Han ser jo ut som om han har hjerneskade!

Tirsdag 26.04.05

Yes! Telenor leverer tall i morgen – mens konkurrenten TeliaSonera leverte ELENDIGE tall i dag. Dritt-tall! Blander du finner og svensker i forretninger så bare vet du at det går til skogen. Norge, Finland og Sverige skal være forbasket glad for at vi ikke er ett land!

Aksjekursen til Telenor falt selvfølgelig på dette – noe bergensertullingen bare fnøs av. Han var i dritthumør fordi Brann – Norges mest opphaussede fotball lag ikke greide å sikre seier over amatørene fra Tromsø. En utfordring fra meg om at jeg ville shorte like mange Telenor som han kjøpte for kundene sine tok han imot på strak arm.

- Du kommer f... meg ikke til å gidde å komme på jobb på flere uker, ropte feiten til meg imellom telefonsamtaler med fondene han handler for. Fatter ikke hvordan han greide det – men feiten ringte sikkert til ALLE de største forvalterne i Norge og knastet inn den ene ordren etter den andre. Vi hadde faktisk skyhøy markedsandel i aksjen i dag. Jeg derimot shortet – for fulle mugger! Det var ikke lett å få kundene med på det – men her har jeg et triks:

Ring kunden opp: Si at Telenor skal falle utover dagen fordi man er redd for resultatet i morgen. Foreslå å selge aksjen short – for å kjøpe den tilbake i sluttauksjonen. Når sluttauksjonen starter – og kunden begynner å ringe inn da stikker du hjem.

Ingen megler –ingen handel!

Onsdag 27.04.05

Jeg visste det, dagbok!, jeg visste det! Tallene stinket! Bergensfeitef... mente tallene var bra – men analytikeren hos oss gjorde en ting: satt fingeren i halsen og imiterte en real elg!

Aksjen raste! Kundene var illsinte på meg siden jeg ikke hadde tatt telefonen i går. Men nå er jeg f... meg helt!

Nesten 10 prosent!!! Når får man avkastning på nesten 10 prosent på et av de mest omsatte selskapene på Børsen!!!!

Bergenseren ble passe rolig. Han ble bleik da han så Telenor aksjen åpne i går – og da jeg spurte han om han ikke ville selge meg noen Telenor-aksjer ropte han til meg:

- Eg kjenner den typen som deg! Ikke tro at du er noe selv om du for en gangs skyld har fått rett din forbaskade horehomo! Eg slipper nå værtfall å sleike ræv for å klare meg gjennom livet og betale regningene!

Dette, kjære dagbok, måtte jeg reagere på. Hvordan visste denne feite, ekle mannen at jeg har hatt problemer med den økonomiske situasjonen for lenge, lenge siden? Han så på meg med de ekle øynene sine – rød i ansiktet av frustrasjon – og sa: Slike svin som deg trenger vi ikke i denne bransjen.

Jeg bare måtte slå til han – men fikk det faen ikke til. Det var så forbasket fristende å smelle flatneven i flesketrynet hans! Det eneste jeg fikk til å si var: OK – blir du med utenfor?

Helvete. Det går nå opp for meg at min status så langt i livet ikke er så rosenrød:
- Sjefen min stjal mitt Cartier-ur til 50.000 kroner.
- Jeg jobber sammen med en viktigper fra Bergen som ikke bare er feit og slesk men sikkert også drømmer om å ha grusom sex med små barn.
- Kjærringa tenker innerst inne om å få barn.

Barn! Tenk det! Som jeg skrev forrige uke, kjære dagbok, så har vi "Psykotiske Laila" på besøk. Vel, besøk og besøk fru blom. Hun har bitt seg fast. Hu maser på barn. Dette er nemlig barndomsvenninnen til kjærringa – og hun har altså barn. Og synes det er helt festlig – selv om det er to fraskilte menn som må slite med den daglige omsorgen mens de prøver å skrape sammen barnebidrag som går rett ned i den svært lite sunne kroppen til Laila.

Uansett: Pengeproblemene er noe mindre. Jeg har fremdeles null på konto to uker etter lønning – men kreditorene er ikke der lengre og alle regninger er gjort opp. Snart skal jeg f... meg selge huset også....

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere