RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En aksjemeglers bekjennelser... (del 36)

Sist oppdatert:
Denne uken undrer aksjemegler Trygve seg over muslimene og hvorfor han brukte 200 SMS-kroner på et transvestittpar. Sjekk lesersuksessen her:
utavMarkedet.no har i 36 episoder publisert dagboken til en av byens aksjemeglere, noe som har blitt en durabelig lesersuksess.

Forrige episode kan du lese her:

En aksjemeglers bekjennelser... (del 35)

Lørdag 4. februar

Jesus! Hva er det med disse muslimene? Det er jo akkurat som i Life of Brian jo! Et bilde får jo hele forbanna Midt-Østen til å eksplodere!

Dette er fantastisk! Leste i VG i dag at noen ny-nazister vil kaste inn et grisehode i en moske. Skjer det har man fornærmet hele religionen til muslimene på det aller, aller verste. Om de brenner flagg og ambassader for en sølle tegning kommer det til å bli et regelrett helvete dersom noen finner på å kødde med griser og moskeer.

Da er det fint å tenke på at man sitter med masser av oljeaksjer. Kan slappe av denne helgen altså.

Søndag 5. februar

I går fant jeg ut at jeg MÅ GJØRE NOE med livet mitt. Jeg satt å så alene på norske Grand Prix! Inn i helvete! Jeg kjedet meg så inn i helvete at jeg sikkert svidde av 200 kroner på å stemme frem en gruppe bestående av to menn i dameklær som ikke engang kunne synge!

Helt klart et tegn på desperasjon når du begynner å synes menn i kvinneklær er all right å se på (må jo innrømme at de var riktig lekre).

Om jeg ikke klarer å score en dame snart blir jeg sikker til skrulling. Helt sikkert. Men det er faen ikke lett! De damene jeg har hatt oppgjennom har enten hvert psykotiske eller på grensen, eller så synes de jeg er psykotisk eller på grensen.

Hun dagbladet-kjærringa, som sendte meg de ekle SMSs forrige uke, gjør en jo litt brent!

Så i dag har jeg bestemt meg for å seriøst gå inn for å sjekke damer på nettet igjen! Eros Chat driter jeg i. Nå er det skikkelige ting som gjelder...

Mandag 6. februar

I dag har jeg ikke hatt mye å gjøre. Markedet er sterkt. Det er hyggelig utvikling over hele linjen. Men jeg måtte ta litt gevinster for noen kunder. De private kundene mine, som jeg selvsagt strekker litt langt med tanke på hvor mye penger de har, må bare selges ut. En kunde fikk 70.000 i gevinst - og man skulle tro fyren hadde vunnet i lotto!

He he. Han var så hoppende glad!

- Dette er knall, Trygve! Kan vi ikke ta litt høyere risiko? Hva synes du om markedet da? maste han.

Merkelig nok. En liten gevinst og i øynene på de merkelige småkundene går du fra å være tulling til å bli en pengemessig Messias.

I avisene skriver de fremdeles om laksenæringen. Dette er en drittnæring. Laks er bare tull, og det er liten tvil om at Fredriksen, som kjøpte seg inn i Pan Fish og Fjord, bare gjorde det fordi han var desperat.

Hva faen gjør du om du har hue og ræva full av cash? Du blir ukritisk til hva du kjøper. Dessuten er det bare å glemme å konsolidere den bransjen. Før eller siden våkner vel Freddy opp og innser dette. Da er det ikke bra å stå i veien.

Tirsdag 7. februar

Fytt i helvete. En eller annen snik har fått tak i noen taper med samtaler mellom en megler og en kunde. Herregud. Flyter den dritten fritt rundt eller? Jeg er mildt sagt sjokkert!

Jeg trodde at taper var det mest hellige som fantes, så er det en journalist som har fått tak i dette! Er det mulig?

Uansett. Det har ingenting med meg å gjøre, og det er fantastisk å lytte til! He he. Meglere, det er virkelig noe for seg selv! Vi sitter og preiker hele forbanna dagen, stort sett bare tull, men allikevel...

I dag fikk vi inn et lite unotert prosjekt også. Et lite selskap som har noe teknologi greier til offshorebransjen. - Dette er dødsinteressant, ropte corporate sjefen og ba oss tegne inn.

Det er ikke på gråmarkedslisten en gang. Håpet er å hente inn 40 millioner kroner til driften, som skal brukes til å dresse selskapet for salg innen seks måneder. Da er det bare hassel å være på noen liste. Ekstra fint er det selvsagt at vi får 10 prosent provisjon for jobben.

Det er fire millioner kroner til meglerhuset, dersom vi henter inn 40 millioner. Så går 30 til selskapet. Halvparten av det meglerhuset får inn går til meglerene som skaffer kunden.

- Men husk! Det er ingen prospekter, og vi må gå til mindre enn 50 investorer. Det blir minimumstegning på 800.000 kroner, noe som burde være mulig å få til! Husk at tegningen skal være klar før fredag... og vi holder helt kjeft om dette til alle! Må du forklare masse, så bruk for guds skyld ikke bli tapet på telefonen, sa sjefen. Han har lyttet til meglertapene på nettet han også.

Onsdag 8. februar

I dag har jeg chattet en del med Anja28 på nettet. Hyggelig dame. Studerer, noe som er litt underlig alderen tatt i betraktning, og interessert i hyggelige ting som cafebesøk, musikk, bøker og film. Det er slik det skal være!

Må innrømme at jeg selv kanskje har nedtonet at jeg er megler. Nå er jeg "i finansbransjen." Det er ikke det jeg er interessert i, hevder jeg, og har plutselig blitt interessert i noe så dumt som film! He he. Kan faen ikke huske sist jeg var på kino!

Uansett. Har fått tegnet tre millioner kroner til emisjonen i selskapet vi jobber med på huset. Helt hysj, hysj. Kan ikke skrive om det her. Men tegningen er foretatt, så provisjonen blir på pene 150.000 kroner!

En annen av våre helt unge meglerhelter skaffet en tegning på 10 millioner kroner! Helt rå den fyren.

Markedet var utrolig dårlig i går. Solgte ut rubbel og bit. Gevinsten forsvant selvsagt, men hva faen. Det er ikke helt trygt i markedet, men faller det litt til i morgen så er det bare å laste forsiktig (!) innpå igjen¿

Så et innslag på TVen i dag som gjorde litt inntrykk på meg. En sak om en gutt som hadde blitt mobbet fordi han var litt anderledes. My heart broke!

Kom til å tenke på de Nordea-meglerne jeg og noen andre traff for noen uker siden. Når jeg tenker over det: Vi mobbet dem. Det er like ille det jeg gjorde da, som det gutten i programmet ble utsatt for...

Huskelapp: Send en blomsterkvast til Nordea-meglerne...det er faktisk litt deilig å gjøre litt opp for seg...

Torsdag 9. februar

Helvete! Aksjemarkedet er helt manisk depressivt for tiden! I går knakk faen meg markedet, men i dag så er det faen meg opp igjen!!

Kunden som hyllet meg fordi jeg hadde tjent 70.000 for ham var helt bestyrtet.

- Jeg sa jo at vi skulle kjøpe i går, ropte han.

- Hvorfor gjorde vi ikke det!

- Eh... markedet er litt vanskelig fortiden... svarte jeg.

- Men er det bra å kjøpe nå, spurte han. Kan vi ikke ta et spekk i Statoil? Den er jo trygg? Er den ikke?

- Eh...Jo da...

Mental Huskelapp: Vær jævlig forsiktig med hva som sies på tapen!

Det endte med at vi kjøpte en passe stor post. Bare å krysse fingrene nå for opptur på fredag!

Til helgen skal jeg ut med Anja28. Så bilde av henne og det er aldeles ikke verst. Ikke topp, men en i min situasjon kan ikke være kresen.

Overhørte en av meglerne som gjør en del dealer med noen av de store gutta i bransjen:

- Fy faen! Har hun prøvd seg på Småen! Kødder du!!! Hun er jo PR kåt som faen!... jo da. Han også. Vet det¿ Ble det noe da? (...) Å herre gud!!! Ble hun kastet rett ut?! Hvorfor? (...) Noen måååå bare ringe Se og Hør! Har du nummeret hennes eller?

Hadde en bare klart å bli en slags profil, en mediepersonlighet, så er ikke damer noe problem i alle fall¿

Uansett. I kveld er det Anja28 som gjelder. Bord på Theatercafeen er allerede booket!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere