*Nettavisen* Nyheter.

En alvorlig skadd

En mann ble kritisk skadd da tre militære kjøretøy kolliderte på E6 mellom Mosjøen og Majavatn i Nordland. Ulykken skjedde under NATO-øvelsen Cold Response. Foto: Vegard Olsen (Helgeland Arbeiderblad)

Tre lastebiler på vei hjem fra Cold response-øvelsen involvert i ulykke.

20.03.14 14:22

Tre lastebiler på vei hjem fra øvelsen Cold response er involvert i en alvorlig trafikkulykke på E6 ved sørenden av Majavatn. Politiet fikk melding om ulykken klokken 10.37 i formiddag, skriver Helgeland Arbeiderblad.

De første meldingene gikk ut på at det var minst en tungbil og en personbil som var involvert i ulykken. Dette viste seg å ikke være riktig.

- Det er tre kjøretøyer som har deltatt på øvelsen Cold response som er involvert i ulykken. De tre lastebilene skal ha kjedekollidert på det vanskelige føret, opplyser operasjonsleder Jørgen Olsen ved Helgeland politidistrikt.

Hendelsen skjedde da de tre lastebilene kjørte i kolonne etter en brøytebil. Den fremste av de tre bremset opp og de to andre kjørte inn i den.

Det er føreren i den ene av de tre lastebilene som skal være hardt skadd. De andre involverte er uskadde.

Cold response

Oberstløytnant og pressetalsmann Ivar Moen i Forsvarets operative hovedkvarter forteller at vogntogene har deltatt i øvelsen Cold response.

- De tre kjøretøyene var på vei sørover langs E6 da ulykken skjedde, sier Moen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BERGINGSBILER: Mannskapene fikk den skadde personen ut av bilen når det riktige utstyret kom på plass. Foto: Vegard Olsen (Helgeland Arbeiderblad)


Han kan ikke opplyse verken hvor mange personer som var i de tre kjøretøyene, eller til hvilken avdeling de var på vei.

- Men bilene er tre av mange som er på vei sørover igjen nå etter at øvelsen er avsluttet. Det jeg vet, er at det var svært vanskelige kjøreforhold på stedet, sier Moen.

Politiet hadde klokken 11.45 ikke kommet fram til ulykkesstedet. Både brannvesen, ambulanse og et Sea King ambulansehelikopter er på stedet. Ifølge en pressemelding fra politiet skal det ha vært fire personer involvert i ulykken.

Vanskelige kjøreforhold

- Ifølge AMK skal det være snakk om at det er en person som er alvorlig skadd, og at situasjonen er kritisk. Men tungbilen står etter det vi har fått opplyst i veien for bergingen, sa operasjonsleder Ann Line Finanger like før klokken 12.00.

Klikk på bildet for å forstørre.

LANGE KØER: Ved ulykkesstedet på E6. Foto: Vegard Olsen (Helgeland Arbeiderblad)


Den skadde føreren satt fastklemt i godt over en time før redningsmannskapene fikk reddet vedkommende ut.

- Når mannskapene fikk det utstyret de trengte, gikk det fort. Både brannmannskaper fra Grane og Nord-Trøndelag bisto med hjelp. Men det tok ganske lang tid før det rette utstyret kom på plass, sier operasjonsleder Olsen.

Sea king-helikopteret som var på stedet, ble nødt til å snu på grunn av været. Det er tett snødrev i området. Den skadde fraktes nå med ambulanse nå til nærmeste flyplass, i Mosjøen. Deretter vil Sea king frakte ham videre til et større sykehus, opplyser politiet.

Det er vanskelige kjøreforhold på E6 sør for Mosjøen i dag, med mye snøkov og glatte veier. Biltrafikken er stoppet opp på stedet, og det er lange køer i begge kjøreretninger på E6. Det jobbes nå med å få åpnet en passasje like ved ulykkesstedet, slik at trafikken kan komme i gang igjen, opplyser politiet.

Togtrafikken ble stoppet i en periode på grunn av at noe av bergingsutstyret berørte jernbanen. Men tog kan nå passere stedet som normalt, skriver politiet i en pressemelding.

Les flere saker i Helgeland Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.