RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av disse seks skal forsvare Norges ære i Bocuse d`Or


STAUTE KOKKER: Her er Norges Bocuse d`Or-kandidater. Den som ender opp som Årets Kokk i Mathallen i Oslo 13. oktober, får det ærefulle oppdraget å vise norsk kokkekunst for resten av verden i matmetropolen Lyon. Fra venstre: Christopher W. Davidsen (Stavanger), Christian André Pettersen (Bodø), Adrian Løvold (Trondheim), Jan-Erik Hauge (Bremanger), Adam Schive Bjerck (Bergen), Øyvind Bøe Dalelv (Bodø).
STAUTE KOKKER: Her er Norges Bocuse d`Or-kandidater. Den som ender opp som Årets Kokk i Mathallen i Oslo 13. oktober, får det ærefulle oppdraget å vise norsk kokkekunst for resten av verden i matmetropolen Lyon. Fra venstre: Christopher W. Davidsen (Stavanger), Christian André Pettersen (Bodø), Adrian Løvold (Trondheim), Jan-Erik Hauge (Bremanger), Adam Schive Bjerck (Bergen), Øyvind Bøe Dalelv (Bodø). Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det blir knivskarp kamp om å representere Norge i verdens gjeveste kokkekonkurranse i Lyon i januar 2017.

Men før den tid skal en av disse kokke-kjempene, som alle har utallige timer bak gryter og panner, kjempe om tittelen «Årets Kokk 2015». Det skjer i Mathallen i Oslo i midten av oktober.

Grytekamp
- Der skal kokkene i løpet av fem og en halv time trylle frem det beste de kan av fersk laks, kamskjell, kråkebolle, hel and med innmat og Hardangereple, sier Gunnar Hvarnes, faglig leder i Bocuse d`Or Norge.

Her vil det bli bygget en tribune hvor publikum kan følge alle kokkene på nært hold mens de kjemper om å bli årets kokk i Norge.

- Vi håper på litt hurrarop og lyd. Slik som det er i Lyon, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d`Or Norge, til Nettavisen.

Smålekkert
Tirsdag ettermiddag ble de seks aktuelle kandidatene som skal knive om å forsvare Norges «matære» presentert på et hotell i Oslo sentrum.

Smakfulle og «småfrekke» retter ble satt frem til smaking. Det er utrolig hva kompetente karer klarer å få ut av laks, and og kråkeboller.

- Kråkeboller er en spennende råvare. Jeg har bare laget det med ferske kråkeboller et par ganger før, sier bodøværingen Øyvind Bøe Dalelv til Nettavisen.

- Hva gjør du når du får slike i hende?

- Jeg må på best mulig måte prøve å få åpnet dem på en mest mulig vettug måte. Så er det å komme til rognen. Det er det som skal spises, sier Dalelv.

KRÅKEBOLLER: Bodøværingen Øyvind Bøe Dalelv kunne friste med norsk kråkebolle-curry med blåskjell, ingefær og sitrongress.

Kokkene delte rundhåndet ut den etter lekkerbiskenen etter den andre da de møtte pressen.

Det råder ingen tvil om at uansett hvem som står igjen som vinner av denne sekstetten, så er det en verdig kandidat som tar turen til Frankrike.

Oi, oi, oi, så mye snadder som fikk slå saltomortale i munnen.

Regjerende mester
Norge er regjerende Bocuse d`Or-mester. I januar i år stakk Ørjan Johannessen av med den ettertraktede tittelen. Norge har vunnet den gjeve gastrokonkurransen hele fem ganger.

Bent Stiansen ble i 1993 den aller første nordiske kokken som sikret gull og heder i Lyon.

- Målet er at vi skal ha en på pallen. Tiden vil vise om vi går helt til topps, sier Stiansen.

FØRSTE NORSKE VINNER: Bent Stiansen vant Bocuse d`Or i 1993. Nå er han en av mange i Bocuse d`Or Norge-teamet som skal se til at det er rett mann som drar til Frankrike i januar 2017.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere