*Nettavisen* Nyheter.

En av fire kommuner sier nei til mindreårige asylsøkere

Oslo (NTB): Av 183 spurte kommuner har 44 hittil sagt nei til å bosette enslige mindreårige asylsøkere. Det viser foreløpige tall fra Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet.

Rundt 280 enslige mindreårige asylsøkere som har fått oppholdstillatelse i Norge, venter nå på å få bosatt seg i en kommune. I løpet av 2010 regner myndighetene med at opp mot 1.800 enslige mindreårige asylsøkere vil ha behov for å finne kommuner hvor de kan bo.

Av de rundt 180 kommunene som har fått spørsmål fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) om å bosette dem, har 71 til nå sagt ja, 44 nei mens resten ikke har svart, skriver Klassekampen.

- Vi hadde ønsket at flere sa ja og at de ville ta imot flere, men slik vi vurderer situasjonen nå, er det foreløpig ingen krise, sier Jone Håland, fungerende leder for IMDI Vest, som har ansvar for koordinering av bosetningen.

De kommunene som har sagt ja, skal til sammen ta imot 686 enslige mindreårige asylsøkere.

Barneombud Reidar Hjermann mener det er underlig at kommunene har anledning til å i det hele tatt si nei.

- At nasjonen kan si ja, men kommunen nei, har veldig uheldig utslag for de det gjelder. Vi lager trøbbel for oss selv ved ikke å bosette dem raskt, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.