RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én av seks i Norge har innvandrerbakgrunn

I Oslo har nesten en tredjedel av innbyggerne innvandrerbakgrunn. Her fra Brugata i Oslo sentrum.
I Oslo har nesten en tredjedel av innbyggerne innvandrerbakgrunn. Her fra Brugata i Oslo sentrum. Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Personer med innvandrerbakgrunn utgjør 15,6 prosent av befolkningen i Norge i dag, til sammen 805.000 personer. Det er en økning på 45.800 fra året før.

44 prosent av innvandrerbefolkningen i Norge har bakgrunn fra Asia og Afrika, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Den største enkeltgruppen er polakker, som i dag utgjør nesten 14 prosent av innvandrerne med 91.000 personer. Den nest største gruppen innvandrere er svensker med 36.900.

Til sammen var det 5.156.000 innbyggere her i landet ved årsskiftet. To tredeler av økningen i fjor skyldes nettoinnvandringen. Resten, antall fødte fratrukket antallet døde, det som kalles fødselsoverskuddet, var 18.700 personer og utgjorde en tredel av økningen, viser SSBs tall.

Barn med innvandrerforeldre utgjorde 19 prosent av alle barn født i Norge i 2014, en økning på 1 prosentpoeng fra 2013.

I Oslo har nesten en tredel, 32 prosent, av innbyggerne innvandrerbakgrunn. I bydelene Stovner, Søndre Nordstrand og Alna er andelen innbyggere med innvandrerbakgrunn over 50 prosent.

Drammen kommune ligger på andre plass med 27 prosent, mens Båtsfjord i Finnmark fylke har overtatt tredjeplassen fra Lørenskog. Hver fjerde innbygger i Båtsfjord er innvandrer eller norskfødt med innvandrerforeldre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere