RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én av sju får ikke betalt for overtid

Oslo (NTB): Én av sju arbeidstakere i Norge har verken rett på fri, høyere lønn eller overtidsbetaling når de jobber overtid, viser en ny undersøkelse.

14 prosent av norske arbeidstakere, rundt 360.000 personer, får verken høyere grunnlønn, overtidsbetaling eller rett på fri når de jobber overtid, viser en ny rapport fra Arbeidsforskningsinstituttet, skriver Aftenposten.

- Det er et overraskende høyt tall. Arbeidsmiljøloven er tydelig på at arbeidstakere skal ha overtidsbetalt. Men det er tydelig at den i mange tilfeller ikke etterfølges, sier forsker Ann Cecilie Bergene i Arbeidsforskningsinstituttet til avisen.

Undersøkelsen viser også at en av fire arbeidstakere, eller 650.000 personer, heller ikke fører opp overtid.

- Noen av disse har overtidskompensasjon innbakt i fastlønnen, eller de får avspasere overtiden. Dette har sammenheng med en vending i norsk arbeidsliv, der flere og flere jobber knyttes til at man skal utføre et visst antall oppgaver i løpet av uken mens antall timer du jobber får mindre betydning, sier Bergene.

Å ikke føre opp overtid er vanligst i det private næringsliv og blant arbeidstakere med mer enn fire års høyere utdannelse, viser undersøkelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere