*Nettavisen* Nyheter.

En av ti kvinner i Norge har blitt voldtatt

Oslo (NTB): Få kvinner utsatt for voldtekt var til medisinsk undersøkelse eller behandling den første tiden etterpå. Nesten en tredel har aldri fortalt om voldtekten til noen andre.

Tallene framkommer av en fersk rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). De har gjennomført en landsomfattende studie av utsatthet for vold, seksuelle overgrep, trakassering, tap, omsorgssvikt og andre vanskelige livsforhold.

Onsdag formiddag ble rapporten overrakt justisminister Anders Anundsen (Frp), med helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) til stede.

Mens 1,1 prosent av de spurte mennene sier de er blitt voldtatt, svarer 9,4 prosent av kvinnene det samme. Av de kvinnene som har opplevd voldtekt, var fire av ti redd for å bli alvorlig skadet eller drept, og tre av ti fikk fysiske skader.

Likevel gikk kun 11 prosent av kvinnene til undersøkelse eller behandling etter overgrepet, og hele 29 prosent fortalte aldri til noen hva som hadde skjedd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.