RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av to mener kommunen kan ta imot flere flyktninger


36 prosent svarer «noen flere» og 11 prosent «langt flere» i en undersøkelse gjort av NorgesBarometeret for Nationen. 42 prosent svarer at kommunen ikke har kapasitet, mens 11 svarer «vet ikke». Illustrasjonsbilde: Syrisk-kurdiske flyktninger.
36 prosent svarer «noen flere» og 11 prosent «langt flere» i en undersøkelse gjort av NorgesBarometeret for Nationen. 42 prosent svarer at kommunen ikke har kapasitet, mens 11 svarer «vet ikke». Illustrasjonsbilde: Syrisk-kurdiske flyktninger. Foto: Milan Botani (NA Bilder)
Sist oppdatert:
Nesten halvparten av befolkningen mener at kommunen de bor i har kapasitet til å ta imot flere flyktninger og asylsøkere enn i dag.

36 prosent svarer «noen flere» og 11 prosent «langt flere» i en undersøkelse gjort av NorgesBarometeret for Nationen.

42 prosent svarer at kommunen ikke har kapasitet, mens 11 svarer «vet ikke».

Mandag offentliggjorde Nationen tall fra undersøkelsen som viser at en klar majoritet av lokalpolitikerne i både Ap, SV, Sp, MDG, Venstre og KrF mener kommunen deres har mer kapasitet.

Høyre er delt på midten, mens i Frp svarer hele 91 prosent nei til at hjemkommunen kan ta imot flere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere