Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av tre har fått sex-bilder

Foto: (Thinkstock)
Hver tredje person i tyveårene har fått sex-bilder av venner.

(SIDE2:) Demokratenes Anthony Weiner er kun den siste av mange kjente fjes som har blitt tatt for utroskap gjennom nye medier.

Hans utsendelse av seksuelle bilder har gitt ham en internasjonal oppmerksomhet han ikke fikk før han ble tatt med bokstavene bokstavelig talt nede.

Han er dog ikke alene. En amerikansk undersøkelse viser nå at hver tredje person mellom 18 og 29 år har mottatt seksuelle bilder av folk de kjenner. Det er likevel langt flere som har mottatt slike bilder enn de som har sendt dem, kun tretten prosent innrømmer å ha faktisk sendt slike bilder.

Også i tretti-årene
Ikke bare er det folk i tyveårene som gjør dette, for mennesker mellom 30 og 49 år er det nesten en av fem som sier de har mottatt seksuelle bilder. Normalt er dette oppførsel som først og fremst tenåringer får skylden for:

- Det er ikke noe nytt at mennesker legger skylden på tenåringer for noe man gjør selv, sier Nancy Baym - professor i kommunikasjonsstudier ved University of Kansas.

Lettere å bli tatt
Undersøkelsen peker også på at det generelt har blitt mye enklere å flørte med andre på nett, men også at det har blitt mye enklere å bli tatt:

- Den kanskje største forskjellen er at hvis du først blir tatt er det veldig enkelt at det sprer seg fort, sier Lois Braverman som er president i Ackerman Institute for the Family,

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!