*Nettavisen* Nyheter.

En av tre jenter skader seg selv

Hver tredje jente i alderen 11-19 har forsøkt å skade seg selv.

(YEYE): Mer enn halvparten av de spurte i en britisk undersøkelse foretatt blant 800 ungdommer sier at de kjenner noen som har forsøkt å skade seg selv, enten ved å kutte, brenne eller slå seg selv.

Er deprimerte
Undersøkelsen viser også at hovedgrunnen til at ungdommene bedriver selvskading i så stort omfang er fordi man føler seg deprimerte. 43 prosent svarte at de skadet seg selv fordi de var deprimerte, 17 prosent fordi de var sinte, 10 prosent fordi de hadde kjærlighetstrøbbel og 10 prosent fordi de var stresset, melder BBC.

Dr. David Kingsley, som står bak undersøkelsen, sier til BBC at han er sjokkert over funnene i undersøkelsen.

- En studie viste nylig at hovedårsakene var familiære problemer, problemer med venner og problemer på skolen, sier Kingsley til BBC.

2 av 3 kutter seg
Tallene fra undersøkelsen avdekker at hele 73 prosent av de som skader seg selv gjør det ved å kutte seg, 48 prosent slår seg selv, 14 prosent forsøker å brenne seg selv og 10 prosent forgifter seg selv.

- Ikke overrasket
Psykologspesialist og forfatter av boken «Selvskading», Svein Øverland, er ikke overrasket over tallene fra den britiske undersøkelsen.

- Disse tallene er ikke overraskende. Det er flere undersøkelser rundt i Europa som viser lignende tall, men man skal alltid være kritisk til undersøkelser av denne typen, sier han til Yeye.

I sin blogg skriver han om hvordan man kan behandle selvskading.

- Økende problem
Øverland mener selvskading er et økende problem også her til lands.

- Dette er et stort og farlig problem som også er økende. Som regel har man en veldig ekkel følelse som kan komme fordi man har opplevd en krenkende situasjon. Da tar man det ut på seg selv i stedet for å ta det ut på andre. Folk som skader seg selv er fullt klar over at det er dumt på lang sikt, men på kort sikt så føler mange at det hjelper, sier Øverland.

Kjenner du noen som skader seg selv eller har du opplevd det selv? Yeye vil gjerne høre din historie. Send oss en mail på tips@yeye.no.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag