En av tre lærerstudenter strøk i matte

Oslo (NTB): Rundt 35 prosent av lærerstudentene på første året ved Høgskolen i Oslo og Akershus strøk på eksamen i matematikk denne våren.

24.06.13 10:58

Årets sensur har falt, og viser at strykprosenten tross alt er lavere enn den var i fjor. Da strøk 47 prosent av studentene, og de høye stryktallene førte til at en rekke tiltak ble satt i gang for å bedre studentenes mattekunnskaper, skriver Khrono, nettavisen ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

- Vi har kommet et stykke på vei med våre tiltak overfor førsteårsstudentene, men denne utfordringen er egentlig allmenn og gjelder verken kun lærerstudentene eller studentene på denne høyskolen. Arbeidet med større og bedre vekt på realfag må fortsette, sier studieleder ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Vibeke Bjarnø.

Venstre-leder Trine Skei Grande mener tallene er alarmerende, og vil skjerpe inntakskravene til lærerutdanningen.

- Til tross for en viss fremgang fra fjoråret, er fortsatt strykprosenten blant lærerstudenter i matematikk urovekkende høy. Det er alarmerende tall, som sier noe om viktigheten av å se på dagens lærerutdanning samt inntakskravene til denne. Det er åpenbart behov for en langsiktig satsing og ta et skikkelig krafttak for å styrke realfagenes plass i norsk skole, sier Skei Grande til NTB.

Dagens inntakskrav er minimum 3 i matematikk og norsk, og minst 35 skolepoeng. Venstre ønsker at inntakskravet skal være karakteren 4 fra videregående skole for basisfagene matematikk, norsk og engelsk, i tillegg til at selve lærerutdanningen blir en femårig mastergrad. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.