Gå til sidens hovedinnhold

En av tre mener surfingen går som en lek

Oslo (NTB): Sør- og vestlendinger er mest fornøyde med netthastigheten hjemme. 36 prosent av de spurte i en ny undersøkelse er svært godt fornøyde med bredbåndet.

Det viser undersøkelsen Sentio har gjort for Nationen. Medregnet de som har svart at de er noe fornøyde, synes tre av fem nordmenn at de har raskt nok nett.

16 prosent av de spurte er noe eller svært misfornøyd. Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, mener folk har fått høyere forventninger de siste par årene.

- Vi bruker internett mer og annerledes. Spesielt har det kommet flere forbrukertjenester på nett, og da blir kravet til hastighet større, sier han.

Statssekretær Tone Toften (Ap) i Fornyings- og administrasjonsdepartementet er imidlertid fornøyd med at det er langt flere som sier er fornøyde, enn som er misfornøyde med surfetempoet.

Sørlandet og Vestlandet har de mest fornøyde bredbåndskundene i undersøkelsen. Waterhouse mener forklaringen kan være stor fiberutbygging i disse landsdelene. Misnøyen med bredbåndet er størst i Midt-Norge. (©NTB)

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet