RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av tre SV-velgere er usikre

Bergen (NTB): Én av tre SV-velgere er usikre på om de vil stemme på partiet på valgdagen. Tvilen kan sende partiet under sperregrensen.

Selv om SV på flere målinger i det siste ligger trygt over sperregrensen, viser en spørreundersøkelse som Respons Analyse har utført for Bergens Tidende, at bare 63 prosent av partiets velgere er sikre på at de vil stemme på SV på valgdagen. Ingen av partiene på Stortinget har så mange usikre velgere som SV.

- Det kan bety at de ikke oppnår så mange prosent som er målt på meningsmålingene. Om de kan komme under 4 prosent, skal jeg ikke ha sagt, for det kan også holde seg. Men dette gir en usikkerhet, sier daglig leder i Respons Analyse, Thore Gard Olaussen.

Han viser til valget i 2009 da Venstre og Lars Sponheim lå på rundt 5 prosent på alle målingene. Da valgdagen kom endte partiet helt nede på 3,9 prosent. I en meningsmåling like før valget svarte 41 prosent av partiets velgere at de var usikre.

SV-leder Audun Lysbakken akter ikke å slappe av de siste dagene før valget og vil unngå Venstre-smellen fra 2009.

- At så mange er usikre, viser bare at innspurten blir veldig avgjørende. Selv om vi har hatt en positiv tendens på målingene, er det viktig ikke å føle seg for trygg, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere