Gå til sidens hovedinnhold

En av tre vil stemme på Frp

Fremskrittspartiet går fram 3,7 prosentpoeng til 29,6 prosent på ny meningsmåling.

Frp er dermed nesten jevnstort med Arbeiderpartiet. Ap får nå 31,5 prosent av stemmene, en tilbakegang på 4,4 prosentpoeng fra februar, viser målingen som Sentio har laget for Bergens Tidende.

Aps regjeringskamerater går derimot fram. Sosialistisk Venstreparti legger på seg 0,3 prosentpoeng og får 7,1 prosent på målingen. Senterpartiet går fram 1 prosentpoeng til 5,3 prosent.

Høyre går tilbake 0,1 prosentpoeng til 13,3 prosent, Venstre går tilbake 0,4 prosentpoeng til 4,7 prosent, og Kristelig Folkeparti mister 1,2 prosentpoeng og oppnår 5,9 prosent.

Rødt går fram 0,3 prosentpoeng til 1,7 prosent, mens kategorien «andre» går fram 0,7 prosentpoeng til 0,9 prosent. Kystpartiets oppslutning er 0,0 prosent, slik situasjonen var også på forrige måling.

Professor Hanne Marthe Narud ved Institutt for statsvitenskap i Oslo mener Frps oppslutning er kommet for å bli.

- Det er mye som tyder på at Frp har befestet sin stilling på dette høye nivået. Greier partiet å sette flere innvandringssaker på dagsordenen i månedene fremover mot valget, slik det er skjedd i det siste, vil det gjøre et meget godt valg. Det må rett og slett skje et jordskjelv hvis partiet ikke skal oppnå et bedre valgresultat enn i 2005, sier Narud.

Frp fikk ved stortingsvalget i 2005 22,1 prosent av stemmene.

Professor Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning i Oslo tror også at innvandringsdebatten forklarer hvorfor Frp har vokst.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken