*Nettavisen* Nyheter.

En av tre ville stemt nei til EØS-avtalen

Oslo (NTB): Hvis det var folkeavstemning om EØS-avtalen i dag, ville hver tredje nordmann sagt nei. Og nesten halvparten ønsker å bytte ut dagens avtale.

I en meningsmåling Sentio har gjort for prosjektet Alternativet til dagens EØS-avtale svarer 34 prosent at de ville sagt nei til EØS-avtalen i en tenkt folkeavstemning, skriver Nationen.

46 prosent sier de ville takket ja til avtalen som er mellom EU-landene og Norge som ett av de siste EFTA-landene. Dermed er det fortsatt EØS-flertall blant dem som har en bestemt mening om saken.

Valgforsker Hanne Marte Narud er ikke overrasket over at skepsisen til EØS er såpass tydelig.

- Mange mener at avtalen ikke er god nok for Norge. I tillegg er det sterk skepsis til norsk medlemskap, sier Narud. Hun sier oppmerksomheten rundt avtalen den siste tiden har gjort det tydeligere at det følger både fordeler og ulemper med EØS-avtalen, som var ferdigforhandlet for 20 år siden.

Når de spurte ble gitt valget mellom en handelsavtale og dagens EØS-løsning, svarte 45 prosent at de heller vil ha en handelsavtale mellom Norge og Den europeiske union. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.