Amerikanske myndigheter oppgir lørdag antallet omkomne etter uværets herjinger i seks delstater i sør til 340. Det gjør dette til den nest verste tornadokatastrofen i USAs historie, melder CNN.

Det høyeste antallet omkomne kom da tornadoer raste gjennom delstatene Missouri, Illinois og Indiana 18. mars 1925. Den gang døde 747 mennesker.

Katastofen som nå har havnet på tredjeplass på den dystre lista skriver seg fra mars 1932. Da omkom 332 mennesker i Alabama.

Også denne gangen er Alabama verst rammet. Delstaten er vant med tornadoer når sesongen setter inn, men de færreste husker noe som ligner på dette. Det er meldt om minst 246 døde bare i denne delstaten.

Obama besøkte Tuscaloosa
USAs president Barack Obama og kona Michelle besøkte fredag den hardt rammede universitetsbyen Tuscaloosa med 83.000 innbyggere.

- Jeg har aldri sett slike ødeleggelser. Det er hjerteskjærende. Vi snakket nettopp med noen innbyggere her som heldigvis slapp unna med livet i behold, men som mistet alt de eide. De fortalte at naboene deres har mistet to barnebarn, sa Obama til pressen.

Lover statlig hjelp
Presidenten har lovet at føderale myndigheter raskt skal bidra med hjelp til de rammede delstatene.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe disse samfunnene i gjenoppbyggingen, sa han ifølge CNN .

Se TV-innslag: Fra presidentens besøk i Tuscaloosa under fra WBMA-TV og CNN.

HTML EMBED

Se amatørvideo under: Filmen tornadoen på nært hold

Denne mannen filmet tornadoen fra bilen sin på en parkeringsplass ved University of Alabama da den kom over Tuscalooosa onsdag.

HTML EMBED