*Nettavisen* Nyheter.

En av verdens mektigste

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Kristin Skogen Lund havner på liste med verdens mektigste kvinner.

30.09.11 10:15

(SIDE2:) Firebarnsmoren Kristin Skogen Lund ble NHO-president og konserndirektør i Telenor i juni i år. Nå er hun på listen over verdens mektigste kvinner.

Bra for norsk næringsliv
Det er Fortune Magazine som har kåret de mektigste forretningskvinnene i verden. Lund havner på 38. plass.

Dette er første gang en norsk kvinne får plass på listen.

- At Skogen Lund er funnet verdig en plass på listen for 2011 er ikke bare en fjær i hatten for henne selv, men også for norsk næringsliv generelt, og for Telenor og NHO spesielt, skriver NHO i en pressemelding.

Kvinnekonferanse
Kåringen lanseres i forbindelse med The Most Powerful Women-konferansen til Fortune Magazine. Britiske Cynthia Carroll i Anglo American havner øverst på listen.

Her er hele listen.

Listen har blitt laget årlig siden 1998. Det er fire punkter som brukes i utvelgelsen: Størrelsen og betydningen av hennes bransje og selskap i den globale økonomien, vekstpotensialet og generell tilstand for selskapet og bransjen, samfunnsmessig og kulturell innflytelse og hvordan karrieren til kvinnen har utviklet seg og hvor den vil gå videre.

I 2011 ble Lund kåret til Norges mektigste kvinne av Kapital. Sjekk hele den listen hos Hegnar Online: Norges 100 mektigste kvinner

Kristin Skogen Lund er datter av Olav Skogen, motstandsmann under den andre verdenskrig, som Milorgs områdesjef på Rjukan.

Under ser du topp 20 fra Fortunes liste:

Klikk på bildet for å forstørre.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag