RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av verdens mektigste

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kristin Skogen Lund havner på liste med verdens mektigste kvinner.

(SIDE2:) Firebarnsmoren Kristin Skogen Lund ble NHO-president og konserndirektør i Telenor i juni i år. Nå er hun på listen over verdens mektigste kvinner.

Bra for norsk næringsliv
Det er Fortune Magazine som har kåret de mektigste forretningskvinnene i verden. Lund havner på 38. plass.

Dette er første gang en norsk kvinne får plass på listen.

- At Skogen Lund er funnet verdig en plass på listen for 2011 er ikke bare en fjær i hatten for henne selv, men også for norsk næringsliv generelt, og for Telenor og NHO spesielt, skriver NHO i en pressemelding.

Kvinnekonferanse
Kåringen lanseres i forbindelse med The Most Powerful Women-konferansen til Fortune Magazine. Britiske Cynthia Carroll i Anglo American havner øverst på listen.

Her er hele listen.

Listen har blitt laget årlig siden 1998. Det er fire punkter som brukes i utvelgelsen: Størrelsen og betydningen av hennes bransje og selskap i den globale økonomien, vekstpotensialet og generell tilstand for selskapet og bransjen, samfunnsmessig og kulturell innflytelse og hvordan karrieren til kvinnen har utviklet seg og hvor den vil gå videre.

I 2011 ble Lund kåret til Norges mektigste kvinne av Kapital. Sjekk hele den listen hos Hegnar Online: Norges 100 mektigste kvinner

Kristin Skogen Lund er datter av Olav Skogen, motstandsmann under den andre verdenskrig, som Milorgs områdesjef på Rjukan.

Under ser du topp 20 fra Fortunes liste:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere