Gå til sidens hovedinnhold

– En bastard i systemet

Byråd Jøran Kallmyr (Frp) mener taggeveggen på Hausmania fører til økt tagging på Stovner.

STOVNER: – Jeg kommer aldri til å gi opp kampen mot tagging. Selv om jeg blir nedstemt så skal jeg jobbe for å finne nye måter å forby det på, sier Miljø- og samferdselsbyråt, Jøran Kallmyr (FrP).
Kallmyr mener tagging er forslumming av offentlige byrom, og lover kamp mot taggingen.

Byråden mener det er en klar sammenheng mellom den lovlige taggeveggen på Hausmania og økt tagging andre steder i Oslo.

– Det som skjer er at folk fra hele byen reiser inn til Hausmania og lærer seg å tagge på en vegg som er på størrelse med en t-banevogn. Derfor betyr det at det blir mer tagging på steder som Stovner, Høybråten og overalt. Det har vært en eksplosjon av tagging etter at veggen på Hausmania ble tatt i bruk, sier han.

I et notat til bystyret kommer det fram at ulovlig tagging har økt med opptil 40 prosent etter at lovligveggen på Hausmania kom. Kallmyr påpeker at pengene som kommunen har brukt på å fjerne tagging de siste åra kunne vært brukt på for eksempel økt kollektivtransport.

En bastard

– Hausmania har blitt en bastard i systemet på grunn av Arbeiderpartiet, sier Kallmyr.

Kallmyr reagerer sterkt på beskyldningen fra Trond Jensrud (Ap) om at byrådet er skyld i at det midlertidige taggeforbudet ikke kan håndheves på Hausmania. Kontrakten mellom Oslo kommune og Hausmania gjør det umulig å håndheve et midlertidig lovforbud bystyret har vedtatt. Årsaken er at det i leiekontrakten til Hausmania ligger en klausul om at taggeveggen skal være lovlig. Jensrud mente byrået måtte ta skylda for den noe klønete håndteringa, men Kallmyr slår tilbake og mener Arbeiderpartiet er skyld i problemet.

Da kontrakten til Hausmania ble behandlet i bystyret i januar i fjor foreslo Høyre at Hasmania skulle avvikle taggeveggen, men fikk ikke flertall.

– Jeg synes det er litt drøyt at han sier at byrådet har inngått en kontrakt der vi tillater taggeveggen. Sannheten er at byrådet ville gå inn for en kontrakt uten taggevegg, men et flertall av V, SV, Ap og Rødt sa at de ønsket taggeveggen, sier Kallmyr.

Ap legger skylda på andre

– Det er fryktelig rart at Ap sier at byrådet ikke tenkte på konsekvensen. Det var nettopp det vi gjorde, sier Kallmyr, som nå ber Ap om å gjøre seg opp en mening når det midlertidige forbudet skal behandles på nytt.

– De partiene som er for taggevegg må forklarer hvorfor dette er så positivt, for det har de ennå ikke gjort. Ap er nøkkelen sånn som jeg ser det, og nå må de gjøre seg opp en mening. De må ta et valg og slutte å legge skylda på andre. Vi bruker utrolig mye penger på å vaske bort tagging, og det er midler vi for eksempel kunne brukt på t-banen isteden.
Vi kunne kjørt dobbelt frekvens på grorudbanen for det vi bruker på å vaske bort tagging, hevder Kallmyr.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme