RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En begivenhetsrik siste uke

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): I sin siste uke fikk Gunnar «Kjakan» Sønsteby hederlig omtale av statsministeren. I tillegg ble det avduket en statue av ham på Rjukan.

Torsdag 10. mai døde motstandsmannen Gunnar «Kjakan» Sønsteby. To dager tidligere, på frigjøringsdagen, ble han trukket fram i statsminister Jens Stoltenbergs tale.

- En av dem som har vært med helt siden krigsutbruddet i 1940, er Gunnar Sønsteby. Sønsteby viet sitt liv til demokratiet. Under krigen med en vilje til frihet som sprengte grenser. Etter krigen med en evne til forsoning som rører hjertene, sa Stoltenberg.

- Som første nordmann fikk han nylig Forsvarets Hederskors. Krigskorset med tre sverd har han båret siden 1946. Flere generasjoner nordmenn har lyttet til Gunnar Sønstebys trygge og stolte fortelling. Om menneskeverd og mot. Om frihetens pris. Motstandshelten har reist varder som for alltid vil lyse vei mot ekte fred. La oss i dag takke og hylle Gunnar Sønsteby, sa statsministeren i sin tale på frigjøringsdagen og den nasjonale veterandagen 8. mai.

Tirsdag avduket også finansminister Sigbjørn Johnsen, på vegne av regjeringen, en statue av krigshelten på Rjukan.

- Gunnar Sønsteby er en stor helt, som risikerte livet sitt for at vi skulle vinne vår frihet og vårt demokrati, sa Johnsen i sin tale etter avdukingen, ifølge NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere