*Nettavisen* Nyheter.

En bever har flyttet inn i Frognerparken

NYTT BEKJENTSKAP: Denne beveren har tatt seg til rette og tilsynelatende gjort Frognerparken til sitt nye habitat.

NYTT BEKJENTSKAP: Denne beveren har tatt seg til rette og tilsynelatende gjort Frognerparken til sitt nye habitat. Foto: Ørn E. Borgen (NTB scanpix)

Torsdag ble turgåerne i Frognerparken overrasket av en bever som svømte rundt i bekken som renner gjennom hovedstadsparken.

21.05.20 22:54

Beveren svømte rundt i vannet, samt inntok en betydelig mengde skvallerkål langs elvebredden, tilsynelatende uberørt av de mange skuelystne som stoppet opp for å se på den.

Les også: Sjelden tvilling-lykke for lemur i Dyreparken

Dyret har etter alt å dømme flyttet inn i Frognerelva, som er bekken som renner gjennom Frognerparken og munner ut Frognerkilen.

Klikk på bildet for å forstørre. LINSELUS: Beveren satte ifølge øyenvitner til livs betydelige mengder skvallerkål langs elvebredden, og lot seg ikke påvirke av de mange som stoppet for å se på den.

LINSELUS: Beveren satte ifølge øyenvitner til livs betydelige mengder skvallerkål langs elvebredden, og lot seg ikke påvirke av de mange som stoppet for å se på den. Foto: Ørn E. Borgen (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre. PÅ SVØM: Frognerelva renner gjennom Frognerparken og munner ut i Frognerkilen.

PÅ SVØM: Frognerelva renner gjennom Frognerparken og munner ut i Frognerkilen. Foto: Ørn E. Borgen (NTB scanpix)

Beveren er den største gnageren på den nordlige halvkule og kan veie opptil 40 kilo. Dens mest spesielle kjennetegn er den flattrykte halen, som ser omtrent ut som ei padleåre, ifølge Store norske leksikon.

(©NTB)

Les også: Katten Panda mishandlet og knivstukket til døde: – Jeg er sint, lei meg. Jeg er helt knust (+)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag