RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En blodig bra kamp

Arthur Abraham viste en enorm kampvilje da han forsvarte sin IBF-tittel i mellomvekt på TV 2s boksestevne sist lørdag.

Sammen med utfordrer Edison Miranda serverte han en av de beste og mest blodige oppgjørene mellomvektsklassen har sett på mange år.

Grisete boksestil
IBF-mesteren så ut til å ha taket på Miranda i de tidlige rundene, men i fjerde runde ble han påført et stygt kutt på underleppen. Kort tid senere sørget utfordreren for kjevebrudd på armeneren, som med store smerter likevel fullførte kampen og stakk av med en poengseier. Alle tre dommere scoret kampen i tittelforsvarerens favør med poengsummene 116-109, 115-109 og 114-109.

Edison Miranda er et produkt av en særdeles brutal hverdag, og dette gjenspeiler seg i hans boksestil. I løpet av kampens tolv runder ble han fratrukket poeng for skalling og lave slag hele fem ganger.

Hans motiv var åpenbart å bryte ned den skadeskutte Abraham såpass at han fikk tilkjent et TKO seier, og mot en bokser med mindre vinnervilje, hadde han sikkert lyktes. Blodig og med stygt kjevebrudd og hevelser i ansiktet, ville ingen ha anklaget Abraham for å feige ut dersom han ga opp, men hvilke boksere som i historien omtaler som en «stor bokser» kontra de som bare omtales som en «god bokser», avhenger i stor grad av deres evne til å kjempe seg gjennom tilsynelate umulige situasjoner.

Med dette klassiske oppgjøret er Arthur Abraham på vei til å bli husket som ikke bare en god bokser, men en stor bokser.

Arthur Abraham ble fraktet til sykehus med ambulanse etter kampen. Omfanget av skaden på kjeven var såpass at operasjon var nødvendig. Promotor Wilfred Sauerland forteller til nettstedet Fightnews.com at Abraham vil kunne påbegynne boksetrening igjen om tre måneders tid.

Nordmenn også i aksjon
Niktia Dubunin og Andreas Evensen fra Melhus, var også involvert i underholdende kamper på samme stevne.

Dubunin tok en overbevisende poengseier over den mer erfarne tøffingen Marcen Gierke, som har vært i ringen med flere gode europeiske navn.

Evensen fikk også vist seg frem som et lovende talent mot Miloud Saadi. Trener Helge Wærøy var storfornøyd med guttenes innsats.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere