*Nettavisen* Nyheter.

En blogg direkte fra hagen

Foto: Direktoratet for naturforvaltning/ANB (DN)

Det er utrolig mye lite og spennende man kan finne i en hage.

(SIDE2): Side2 har valgt ut 25 norske blogger fra Blogglisten.no som på en eller annen måte skiller seg ut fra mengden. Bloggene vil bli presentert en og en i løpet av 25 dager. Den bloggen vi presenterer er en hageblogg.

Les også: 19 år og sirkusdirektør

Besøk Idas blogg her

Hvordan vil du selv presentere din blogg?

- «Ida's Little Corner Of The World» er hovedsaklig en hageblogg, der jeg presenterer bilder fra hagen min. Hage og fotografering er mine to store hobbyer, og disse elementene er den røde tråden gjennom innleggene mine. Jeg fokuserer mye på detaljer i naturen, og makroinnstillingen på kameraet mitt er flittig brukt.

- Jeg vil dele skjønnheten og gledene med mine lesere.Detaljer som vi vanligvis haster forbi, eller som ikke fanger vår oppmerksomhet i det daglige. En blomst, en dråpe osv.

- Jeg liker farger, mange farger.Innimellom skriver jeg også om andre temaer som opptar meg.

- Bloggen er mitt organ, der jeg kan uttrykke meg om det som opptar meg. Bloggen er mitt "fotoalbum" og en form for hagedagbok.

Hvem er du som står bak bloggen?

- Jeg er en glad amatørfotograf og hageeier. Gift tobarnsmor, bosatt ved sjøkanten på Sotra og med utsikt over Nordsjøen.

Hvor mye kontakt har du med dine lesere?

-. Jeg er som oftest innom flere blogger og kikker/kommenterer daglig. Har en "bloggkrets" med likesinnede, hovedsaklig hage - og fotobloggere, som jeg kommenterer hos. Jeg er medlem både i Norsk Nettfoto og Hageblogger. I tillegg til kontakt med mine lesere gjennom kommentarer, har flere av oss kontakt på Facebook og via e-post. Jeg hadde bloggtreff hos meg i september i fjor. Den samme gjengen har planer om å møtes igjen. Blogging bidrar til nye bekjentskaper og vennskap.

Hva er den viktigste grunnen til at du fortsetter med blogging?

- Gjennom blogging blir man inspirert, og forhåpentligvis inspirerer man selv. Blogging er en fin måte å dele på.

Hva er ditt beste bloggtips til andre?

- Finn din egen stil, din egen identitet. Lag deg din egen definisjon av bloggen din, og følg den. Hold deg til et tema om gangen og lag ryddige og oversiktlige innlegg.

Hvilke tre blogger utenom din egen vil du anbefale?

Johns Fotoblogg http://johnsfoto.blogspot.com/

Miamor http://www.mariteiksund.blogspot.com/

Mias Landliv http://miaslandliv.blogspot.com/

Den førstnevnte, John er en fremragende fotograf, som tar de fineste bilder. Et forbilde!

Miamor skriver tankevekkende innlegg. Hennes skrivemåte er mat for sjelen. Hun krydrer sine velkomponerte og sanselige innlegg med passende musikk og delikate bilder.Damen har også glimt i øyet.

Mia deler av hverdagen sin fra livet på et småbruk.Hun skriver om hage og interiør. En kreativ dame og tusenkunstner i nydelige omgivelser.

Besøk Idas blogg her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.