Storbritannia og EUs delegasjoner er blitt enige om en brexitavtale, meldte BBC News torsdag. Kort tid etter ble det bekreftet fra partene at et avtaleforslag var i boks.

EU-kommisjonen har publisert avtalen på sine nettsider. Du kan laste den ned her (PDF)

Selv om forhandlerne fra EU og Storbritannia har kommet til enighet, er det likevel høyst uklart hva slags skjebne avtalen får. Verken Det demokratiske unionistpartiet (DUP) eller Labour vil støtte avtalen, melder Sky News.

Støtten fra DUP regnes som avgjørende for å få avtalen gjennom i det britiske parlamentet.

Den tidligere uttalelsen om at DUP ikke kan støtte det som forhandles fram i Brussel, står fortsatt ved lag, sier en DUP-kilde til nyhetsbyrået AFP.

Også Labour sier nei, og partiets leder Jeremy Corbyn oppfordret torsdag de folkevalgte til å stemme nei til utkastet til brexitavtale.

– Avtalen vil ikke samle landet og bør avvises, sier Corbyn.

– Den beste måten å løse brexit på, er å gi folket siste ord i en folkeavstemning, sier Corbyn.

Johnson: - En flott, ny avtale

- Vi har en flott ny avtale som gjenvinner kontrollen, tvitret Storbritannias statsminister Boris Johnson torsdag.

Partene skal ha kommet til enighet også om de omstridte spørsmålene knyttet til tollgrenser, melder RTE.

Nord-Irland skal ha blitt sikret adgang til EUS indre marked, men forblir i det britiske tollområdet, ifølge avtalen. Det er likevel ikke klart hvordan dette skal virke i praksis, skriver Carl Dinnen, politisk korrespondent for ITV News på Twitter.

- Vi har nådd enighet

– Vi har nådd enighet med den britiske regjeringen om en velordnet uttreden av Storbritannia fra EU, og også om rammeverket for det framtidige forholdet, sa EUs sjefforhandler Michel Barnier da han møtte pressen for å presentere innholdet i avtalen.

– Dette er resultatet av intenst arbeid, påpekte han.

Avtalen består av to tekster, en avtale om vilkårene for skilsmissen og en politisk erklæring om rammene for det framtidige forholdet.

Juncker: Anbefaler avtalen

EU-president Jean-Claude Juncker kaller avtalen rettferdig og balansert og sier han håper den får tilslutning.

- Jeg tror tiden er inne for å gjennomføre fullføringsprosessen og gå videre - så raskt som mulig, sier Juncker i en uttalelse torsdag.

Sjefforhandler Michel Barnier mener avtalen sannsynligvis vil bli godkjent.

Når Johnson har valgt å godkjenne avtalen, må man anta at han føler seg ganske trygg på at han kan klare å overbevise flertallet i Underhuset, påpekte franskmannen.

Avtalen må også ratifiseres av EU-parlamentet og endelig godkjennes av EUs ministerråd før den kan tre i kraft. Målet er å få disse godkjenningene på plass innen 31. oktober, slik at den planlagte datoen for brexit kan bli stående.

Barnier sier videre at han har respekt for de politiske diskusjonene internt på britisk side.

Saken oppdateres.

Nettavisens livestudio: Alt om Brexit.