RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En dans med sterkt uttrykk

Temperament, rytme og en stram mine - flamencoen er kommet til Bergen. Se video.

(iBergen.no) «Flamenco - smeltedigelen av nord indiske sigøynere, gitanos - arabiske maurerers muslimske rike i Spania fra 700 tallet - jødenes sanger og den spanske folklore. Alt i ett hjerte- Andalicia- sør for de store fjellkjedene i Spania».

Kanskje ikke nok alene til å vekke interessen for dansen, men flere og flere får opp øynene for flamencoens intense temperament, uttrykk og spennende historie. Det hetes at enhver by med respekt for seg selv bør kunne by på flamenco. Og i juni i fjor startet fire ildsjeler opp i Bergen.

- Nå er vi rundt 30 medlemmer, men vi har plass til mange flere. Vi prøver å gjøre flamencoen mer kjent og skape et miljø her i Bergen. Foreløpig har vi ikke et fast danselokale så vi er på litt forskjellige steder, sier Mariloz Fraidias som organiserer dansekveldene til flamencoklubben.

- Men er dette noe for «stive» nordmenn?
- Ja, selvfølgelig. Dansen krever rytme og er preget av masse uttrykk, men dette er noe du lærer deg fort. Har du danset før så har du en liten fordel, sier Fraidias.

Musikken er også spesiell i flamencoen og på søndag kan du oppleve musikerne David Palomar og Oscar Lago fra Cadiz i Spania på Logen.

- En grei plass å starte for de som er nysgjerrig, sier Fraidias.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere