Fredag ettermiddag var det skyting på kjøpesenteret Emporia i Malmø. Politiet bekrefter at en person er pågrepet i forbindelse med skytingen. I følge Sydsvenskan er person født i 2007.

Bevæpnet politiet gikk inn i senteret, der tusenvis av besøkende handlet.

Svensk politi setter skytingen i sammenheng med kriminelle miljø.

To personer, en kvinne og en mann, ble skutt på kjøpesenteret. Det ble først meldt at de var skadd. Fredag kveld meldte svenske medier at mannen død som følge av skadene han fikk i skytingen. I følge svenske Expressen hadde den nå avdøde mannen en ledende posisjon i det kriminelle miljøet.

Kriminelt miljø

- En person er pågrepet og mistenkt for skytingen. To personer har blitt skadd i denne sammehengen. Politiet er på plass med store resurser for kartlegge hendelsen gjennom å snakke med vitner og gå gjennom materiale fra overvåkingskamera. Den umiddelbare faren for allmennheten er vurdert som over. Politiet oppfordrer allmenheten til å ikke ta seg til kjøpesenteret med hensyn til politiets arbeid på stedet. På det nåværende tidspunkt blir hendelsen koblet til et kriminelt miljø, opplyser politiet i denne pressemeldingen.

Politiet sier at det på nåværende tidspunkt ikke tyder på at det har vært flere gjerningspersoner.

Politiet etterlyser vitner som kan ha sett hva som har skjedd. Skytingen skal ha skjedd i tredje etasje i kjøpesenteret.

– Kvinne ble skutt

Det var kaostilstander på senteret, og personer skal blant annet ha låst seg inn i rom for å beskytte seg.

I følge Expressen skal en person plutselig ha begynt å skyte mot folk.

– Vi var inne på Kicks når folk begynte å løpe inn i butikken. Personalet åpnet en bakdør så vi fikk gjemme oss på et lager. Vi var 16 personer der inne. Alle var redde, forteller et vitne til Expressen.

– Det var en gravid kvinne som holdt på å svime av. De hadde sett hvordan flere skudd hadde blitt avfyrt. De hadde sett hvordan en kvinne ble skutt, forteller Stefan Dovborn til Sydsvenskan. Han var på ICA da folk begynte å løpe og det ble kaos i butikken og utenfor.

«De skyter, de skyter»

Et vitne beskriver til Aftonbladet at en kvinne som jobber i en matbutikk, kom løpende og ropte «de skyter, de skyter».

– Mange er livredde og skrek ut, folk hadde panikk, sier vitnet til Aftonbladet. Vitnet sier at hun og flere andre gjemte seg for skytteren.

– Folk slapp alt og løp med varer i hendene rett ut til en slags lasterampe. Der ute oppstod diskusjonen: Våger vi å åpne dørene igjen eller ikke?

Et annet vitne forteller at de møtte løpende mennesker som ropte «løp, skyting, skyting».

– Det ble liksom fullstendig kaos, folk skrek og løp. Vi er alle kjempesjokkerte, sier vitnet til Aftonbladet.