*Nettavisen* Nyheter.

Én drept i skyteepisode på universitet i USA

Spesialpoliti fra SWAT-styrken forbereder seg på aksjon ved Seattle Pacific University torsdag 5. juni. Foto: Elaine Thompson (Ap)

Én mann er drept og tre personer skadd etter en skyteepisode på et universitet i Seattle. Én mann er pågrepet, opplyser politiet.

06.06.14 04:11

Nyhetsbyrået AP opplyser at én mann døde på sykehuset av skuddskadene. Episoden fant sted på Seattle Pacific university torsdag ettermiddag. Den mistenkte er blant de skadde, skriver Seattle Times.

Den mistenkte, en ung mann, gikk inn på universitetet og begynte å skyte torsdag ettermiddag, opplyser politiet på en pressekonferanse. En sikkerhetsvakt og flere studenter på universitetet overmannet og avvæpnet skytteren da han skulle lade om.

Motivet for skytingen er ikke kjent.

– Vi har vært her før. Dette er en tragisk dag for både Seattle og for USA, sier byens borgermester Ed Murray.

De skadde får behandling på Harborview Medical Center, og én skal være kritisk skadd.

Politiet sperret av universitetsområdet og evakuerte deler av det, fordi de mistenkte at det var ytterligere én gjerningsmann. Det viste seg imidlertid at den pågrepne skal ha handlet alene.

USA har flere ganger blitt rammet av skyteepisoder på universiteter og skoler. For mindre enn to uker siden skjøt en 22 år gammel mann seks personer i Santa Barbara i California før han tok sitt eget liv. I 2012 ble 20 barn drept på en massakre på en skole i Newtown, Conneticut og i 2007 ble 33 personer, inkludert gjerningsmannen, skutt og drept i Virginia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.