RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En drept i skyting ved storflyplass

Foto: Ringo H.W. Chiu (Ap)
Sist oppdatert:
- Han løsnet flere skudd inne i terminalbygget og gikk mot sikkerhetskontrollen der han fortsatte å skyte, sier politisjef.

Skytingen ved Los Angeles International Airport, som i dagligtale bare refereres til som LAX, startet ved 09.30-tiden lokal tid fredag.

CNN melder at politiet har en mistenkt i sin varetekt. Vedkommende skal være skadd etter å ha blitt skutt. Han er kjørt til et sykehus i nærheten av flyplassen.

En ansatt ved sikkerhetskontrollen ble skutt i skytedramaet, og er bekreftet død, ifølge tv-kanalen.

TSA, som har ansvar for flyplassikkerheten i USA, bekrefter på Twitter at en av deres ansatte er drept og at en er skadd. Dødsfallet ble likevel ikke bekreftet da myndighetene holdt pressekonferanse på flyplassen utenfor storbyen.

- Jeg har veldig få fakta jeg kan gi dere, sa FBI-agent David Bowdich, som har ansvaret for etterforskningen. Han viste til at etterforskningen fortsatt pågår. Heller ikke sjefen for flyplasspolitiet kunne bekrefte nøyaktig hvor mange skadde eller drepte det var.

Har du tips? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

- Han trakk fram et gevær
- De opplysningene er ikke tilstrekkelig sikre, og jeg vil ikke risikere å si noe nå som senere viser seg å ikke stemme, forklarte politisjef Patrick M. Gannon. Han sier likevel at politiet føler seg trygge på at gjerningsmannen var alene.

- Skytteren kom inn på flyplassen og trakk fram et gevær. Han løsnet flere skudd inne i terminalbygget og gikk mot sikkerhetskontrollen der han fortsatte å skyte, forteller Gannon.

Skytteren gikk deretter videre, men ble innhentet av politifolk som jobber på flyplassen. Det oppsto en skuddveksling før politiet kunne pågripe mannen, og han skal være en av dem som er skadd.

- Vi har ingen indikasjoner på at det foreligger noen ytterligere trussel, sier FBI-agent Bowdich.

Alle avganger fra flyplassen er innstilt inntil videre, og president Barack Obama er orientert om hendelsen.

- Kraftig rifle
Los Angeles International Airport ligger sørvest i Los Angeles, og er den sjette mest trafikkerte flyplassen i verden.

CNN sier de har fått opplysninger om at skytteren kom bort til sikkerhetskontrollen på terminal 3 og skjøt en av de ansatte der.

En annen person skal også ha blitt skutt, i tillegg til at skytteren selv ble skadd av personell som kom til stedet.

Flere medier sier skytteren hadde en kraftig rifle, men denne informasjonen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Vitne så automatgevær
Et vitne sier til CNN at han så politiet ta bilder av et kraftig automatgevær, som han tror var våpenet som ble brukt. Han sier det er snakk om et AR-15 gevær, den sivile versjonen av M16, som lenge var ett av det amerikanske forsvarets standardvåpen. Skytteren skal ha hatt flere magasiner med ammunisjon.

Politiet var tilbakeholdne med opplysninger om hvem skytteren var og om han var ansatt på flyplassen. TSA sier han ikke jobbet for dem.

Det skal ha blitt avfyr 8-10 skudd inne på terminalen.

Los Angeles Times melder i en nett-TV-sending at minst fem personer er til behandling, men at det ikke er sikkert at alle har skuddskader. Politiet sier det ikke er snakk om «mange skadde» etter skytingen.

CNN viste fredag kveld bilder av skadde som ble fraktet ut av bygningen og bort i ambulanser. Terminal to og tre ble evakuert.

Det er store politistyrker på flyplassen sammen med annet personell fra nødetatene.

Sju skadde behandlet
Selv om politiet og FBI var tilbakeholdne med detaljer, opplyste brannstasjonssjefen på flyplassen at hans folk har behandlet sju personer: Seks av dem ble kjørt videre til sykehus i området.

Et lokalt sykehus opplyser til CNN at de har tre menn inne til behandling etter skyteepisoden. Tilstanden beskrives som kritisk for en av dem, mens de andre to kun skal ha lettere skader.

- Alle kastet seg på bakken
Et øyenvitne sier til en lokal TV-kanal at sikkerhetspersonell løp gjennom terminalen og ropte at en mann hadde et skytevåpen.

- Jeg hørte knall, og alle kastet seg ned på bakken, sier Robert Perez.

Flere medier sier skytteren hadde en kraftig rifle, men denne informasjonen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

- Folk løper overalt
En annen som befant seg på flyplassen da skytingen startet, Tory Belleci som er kjent fra TV-programmet «Mythbusters», meldte om hendelsen på Twitter.

- Noe sprøtt skjer på LAX. Folk løper overalt. Vi blir evakuert, skriver han på Twitter.

- Hørte pistolskudd da alle begynte å løpe mot døren. Ikke sikker på om noen ble skadet, skriver han.

Han forteller at de nå er brakt i sikkerhet, og at det er poltiifolk overalt.

- Hvordan fikk noen et våpen forbi sikkerhetskontrollen, spør Belleci og sier dermed indirekte at skytingen skjedde på ett av de sikre områdene på flyplassen.

- Nervene begynner å roe seg. Vi flyttes til et sikkert område nå, skriver Belleci noe senere.

TV-bildene viser busser som flytter de evakuerte passasjerene bort fra de midlertidige oppsamlingsområdene.

Søkte tilflukt på toalettene
Mange personer søkte tilflukt på toalettene og barrikaderte dørene.

Ett vitne forteller at hun og alle rundt henne satte mobiltelefonene på lydløs for ikke å avsløre skjulestedet sitt, og at de var redde for å åpne døren da politiet kom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere