*Nettavisen* Nyheter.

En drept og flere skadd i angrep med stikkvåpen på finsk yrkesskole

En drept og flere skadd da mann gikk til angrep med stikk- og skytevåpen på kjøpesenter og yrkesskole i Finland.

01.10.19 14:58

En person er død og flere skadd i forbindelse med voldshandling på Savo yrkeshøyskole ved kjøpesenteret Hermanni i Kuopio øst i Finland tirsdag, melder Helsingin Sanomat.

Ti personer er skadd, to av dem alvorlig, bekrefter finsk politi og opplyser at den mistenkte gjerningspersonen, en mannlig finsk statsborger, er én av de ti skadde.

Politiet meldte om hendelsen rundt klokka 12. Klokka 14 bekrefter politiet at én person er pågrepet og at politiet har brukt skytevåpen i aksjonen.

En stund senere opplyser politiet at den mistenkte gjerningspersonen brukte et våpen med knivblad og i tillegg var utstyrt med skytevåpen, opplyser politiet ifølge Yle.

Politiet gikk ut og avkreftet rykter om at en væpnet person beveget seg rundt i Petonen i Kuopio.

- Denne informasjonen er falsk, skriver politiet på Twitter.

Politiet bekrefter: Ti skadet

- Vi kan bekrefte at ti personer er skadet, hvorav to er alvorlig skadet. En person er død. Den mistenkte er også skadet, sier en pressetalsperson ved politiet i Kuopio i Finland til Nettavisen.

- Den mistenkte er brakt inn av politiet. Politiet etterforsker og gjennomsøker bygningen og området. Vi anser at faren er over. En del av kjøpesenteret ble brukt som skole, sier pressetalspersonen.

Da Nettavisen kontaktet finsk politi, kunne de ikke oppgi kjønn eller alder på den mistenkte, og vil heller ikke opplyse om barn er blant ofrene.

- Dette kan vi dessverre ikke kommentere nå, sier politiet til Nettavisen.

På det tidspunktet holdt politiet også tilbake informasjon om hva slags våpen som skal ha blitt brukt.

- Jeg kan ikke kommentere noe rundt hva slags våpen som er blitt brukt, sier politiet til Nettavisen.

Et par timer senere kom opplysningen om at gjerningsmannen var bevæpnet med

Et stort oppbud av politifolk og folk fra andre nødetater er på stedet. Politiet opplyser til finske og svenske medier at de har løsnet skudd i forbindelse med hendelsen.

Medier: Ung mann gikk til angrep

Øyenvitner forteller ifølge Savon Sanomat at det var en ung mann som gikk til angrep, og han skal blant annet ha stukket ned en kvinnelig elev. En lærer skal også ha vært blant dem som ble angrepet. De fleste elevene klarte å flykte fra stedet ved å løpe ut, heter det i meldinger gjengitt i Hufvudstadsbladet.

Motivet for angrepet er så langt ikke kjent.

- Inne i skolens lokaler

Vedkommende som er bekreftet død skal ha blitt funnet i skolens lokaler, skriver den finske avisa Helsingin Sanomat.

Ifølge det finske kringkastingsselskapet YLEs nyhetssending kom en elev på skolen med et sverd og gikk til angrep på flere personer, men disse opplysningene er så langt ikke bekreftet av andre, melder NTB.

Ifølge politiets opplysninger skal en person som er pågrepet ha vært væpnet med et sverd, melder også svenske Aftonbladet.

Universitetssykehuset i Kuopio har satt i verk kriseberedskap.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Voldsepisoden skjedde her inne på kjøpesenteret som også huser en yrkesskole. Foto: Jaakko Vesterinen (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.  

Finsk politi rykket tirsdag ut til en voldshendelse på en yrkesskole i et kjøpesenter i Kuopio i Finland. Foto: (Google Maps)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag