Gå til sidens hovedinnhold

En elg har forvillet seg inn i Ullevål Hageby

Politiet og Viltnemda håper elgen finner veien tilbake selv.

Mandag morgen fikk Christian Kjelstrup seg en overraskelse da han så ut vinduet hjemme hos seg selv i Ullevål Hageby. Utenfor sto det nemlig en elg og spiste av et tre. Men det er ikke første gang han har sett elgen. Kjelstrup filmet møtet med elgen, se hans video øverst i saken.

- Jeg så den i forrige uke. Denne helgen har jeg vært i utlandet, og tenkte at nå må den være borte, men i dag tidlig sto den utenfor vinduet, sier Kjelstrup til Nettavisen.

Han tror elgen har oppholdt seg i området cirka en uke.

- Den var først nede i Tåsen Hageby, og så har den gått opp til Ullevål og blitt der lenger, så den liker seg nok bedre der, sier han lurt.

Kjelstrup mener å huske at flere har tatt kontakt med Viltnemda om elgen, noe som kan bekreftes av politiet på Twitter. Der skriver de at de har fått flere meldinger om en elg i Ullevål Hageby, men at både de og Viltnemda håper at den klarer å finne veien tilbake selv.

Les også

Rovviltnemndene står fast på fortsatt ulvejakt

- Den har jo klart å komme seg ned på egenhånd, men jeg ble litt overrasket over svaret om at de ikke skulle gjøre noe. Det kan jo være farlig for den dersom den beveger seg uti trafikken, og den kan være farlig for folk om de går for nær, sier han.

For å komme seg hjem til skogen må elgen bevege seg forbi Ullevål Stadion og over Ringveien.

Politiet skrev på Twitter i februar at de har fått meldinger om elgen. Den har altså oppholdt seg i byen i nesten to uker.

- Vi får håpe at den ikke beveger seg ned til Karl Johan, sier Kjelstrup humoristisk.

Han legger til at det var utrolig flott å se et så stort dyr på nær hold.

- Jeg fikk elget meg ganske tett innpå den i dag, men tenkte at det er jo en grense for hvor nære den man skal stå, sier han.

Les også

Løveunge i dyrehage i Gaza fikk fjernet klørne sine med tang

Kommentarer til denne saken