Gå til sidens hovedinnhold

- En fakkel per ulykke

Med hundrevis av fakler langs E18 markerte vestfoldingene de mange som ble skadet eller mistet livet i trafikken i 2011.

Stokke (NTB): Fakler langs E18 i Stokke i Vestfold markerte årets «Lys til ettertanke», til minne om trafikkofre i fylket i 2011. Trafikken sneglet seg gjennom kommunen i 30 kilometer i timen fredag kveld.

500 fakler
– Vi setter ut én fakkel per ulykke, så det blir plassert omtrent 500 fakler på hver side av motorveien, fortalte Mette Magnussen fra Trygg Trafikk til tb.no en times tid før markeringen startet.

Minnestund i kirken
Folk som ville minnes sine døde, som selv har vært utsatt for trafikkulykker eller bare ville vise at de bryr seg, vandret i fakkeltog fra Skjee kirke ned til E18. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa talte i kirken, og biskop Laila Riksaasen Dahl holdt minnestund.

Bak arrangementet står Fylkets trafikksikkerhetsutvalg, Tunsberg Bispedømmeråd, Statens vegvesen, Landsforeningen for trafikkskadde og Trygg Trafikk, og mange frivillige støtter opp om arrangementet. (©NTB)

171 mistet livet

- I fjor omkom 171 personer i veitrafikken i Norge, viser foreløpige tall fra Trygg Trafikk. Det er en markant nedgang siden 2010, og det laveste tallet siden 1953.

Men erfaringsmessig vil tallene øke igjen etter noen år med nedgang, ifølge organisasjonen.

- Vi jobber mot en visjon om null drepte og hardt skadde i trafikken. Jo færre ulykker vi opplever, jo vanskeligere er det å fortsette reduksjonen, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk.

Se ulykkestallene for 2011 her

Dette er dødsulykkene fordelt på fylkene:

Østfold 6

Akershus 6

Oslo 7

Hedmark 11

Oppland 18

Buskerud 13

Vestfold 4

Telemark 7

Aust-Agder 3

Vest-Agder 6

Rogaland 11

Hordaland 19

Sogn og Fjordane 7

Møre og Romsdal 6

Sør-Trøndelag 7

Nord-Trøndelag 7

Nordland 9

Troms 15

Finnmark 9

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken