RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En fantastisk avkastning

Sist oppdatert:
Four Seasons Venture og Birger Nergaard har hatt en fantastisk avkastning på selskapene de kjøpet fra statens investeringsselskap SND Invest. Les mer her:
Four Seasons Venture betalt 550 millioner kroner for statens venturesatsing, SND Invest, for to og et halv år siden. Nå har Four Seasons solgt unna selskaper som var i investingsporteføljen for 750 millioner kroner. Og, det er mer i vente, skriver Finansavisen.

- Det tikker på alle sylindre her, og vi er helt på skinner for å nå målet om å levere 1,2 milliarder kroner til investorene våre, sier Thomas Falck i Four Seasons Venture til Finansavisen.

Etter kjøpet av SNB-porteføljen solgte Four Seasons ut Tusenfryd, TeamTech, Beitostølen, Johan G. Olsen og Bjørn Gruppen. Totalt dro de inn 300 millioner kroner.

Four Seasons fikk inn 20 millioner kroner ved børsnoteringen til Odin i november 2005, og desember samme år fikk de inn 275 millioner kroner for salget av Chipcon. Nesten samtidig ble Spring Consulting solgt, hvor det ble realisert 40 millioner kroner.

I januar i år ble Ørsta Gruppen solgt for 26 millioner kroner. I februar har Four Seasons gjort et nedsalg i Odin for 55 millioner kroner. I tillegg er det gjort diverst realiseringer for 40 millioner kroner, viser beregningene til Finansavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere